Navigacija

Predavanje prof. Branke Vučetić

Predavanje prof. Branke Vučetić, koja trenutno radi kao profesor laureat i direktor Centra za IoT i telekomunikacije na Univerzitetu u Sidneju, okupilo je veći broj zainteresovanih nastavnika i studenata Elektrotehničkog fakulteta.

Tokom skoro dva sata predavanja, prof. Vučetić je predstavila viziju mobilnih mreža šeste generacije (6G) i primere njenih budućih primena. Posebno je objašnjeno kako će veštačka inteligencija kombinovana sa stručnim znanjem biti korišćena za dizajniranje 6G mreža, budući da konvencionalne analitičke metode neće moći da ispune stroge zahteve budućih 6G usluga i da se nose sa sve većom kompleksnošću mreže. Prof. Vučetić je predstavila najnovije rezultate koje je grupa pod njenim rukovodstvom postigla u korišćenju veštačke inteligencije u dizajnu 6G mreža, a prikazani su i neki istraživački rezultati iz Centra za IoT i telekomunikacije u Sidneju.

Prof. Vučetić je predstavila i predlog zajedničkih doktorskih studija sa Univerzitetom u Sidneju. Pregled istraživačkih tema iz kojih se potencijalno može raditi dvojni doktorat zainteresovani studenti mogu videti u prezentaciji koja je data u prilogu.