Навигација

Предавање проф. Бранке Вучетић

Предавање проф. Бранке Вучетић, која тренутно ради као професор лауреат и директор Центра за IoT и телекомуникације на Универзитету у Сиднеју, окупило је већи број заинтересованих наставника и студената Електротехничког факултета.

Током скоро два сата предавања, проф. Вучетић је представила визију мобилних мрежа шесте генерације (6G) и примере њених будућих примена. Посебно је објашњено како ће вештачка интелигенција комбинована са стручним знањем бити коришћена за дизајнирање 6G мрежа, будући да конвенционалне аналитичке методе неће моћи да испуне строге захтеве будућих 6G услуга и да се носе са све већом комплексношћу мреже. Проф. Вучетић је представила најновије резултате које је група под њеним руководством постигла у коришћењу вештачке интелигенције у дизајну 6G мрежа, а приказани су и неки истраживачки резултати из Центра за IoT и телекомуникације у Сиднеју.

Проф. Вучетић је представила и предлог заједничких докторских студија са Универзитетом у Сиднеју. Преглед истраживачких тема из којих се потенцијално може радити двојни докторат заинтересовани студенти могу видети у презентацији која је дата у прилогу.