Navigacija

Partneri fakulteta

Više informacija o partnerstvima dostupno je na ovoj stranici.

Zlatni partneri

Elektroprivreda Srbije (EPS) je jedno od najvećih javnih preduzeća u Republici Srbiji čiji je prevashodna delatnost u oblasti energetike: proizvodnja, distribucija i snabdevanje električnom energijom, kao i proizvodnja uglja.

Misija Elektroprivrede Srbije je sigurno snabdevanje kupaca električnom energijom, pod tržišno najpovoljnijim uslovima, uz stalno podizanje kvaliteta usluga, unapređenje brige o životnoj sredini i uvećanje dobrobiti zajednice.

Vizija Elektroprivrede Srbije je da bude društveno odgovorna, tržišno orijentisana i profitabilna kompanija, konkurentna na evropskom tržištu i sa značajnim uticajem u regionu, prepoznata kao pouzdan partner domaćim i međunarodnim kompanijama.

Već godinama unazad, EPS podržava i pomaže rad najvažnijih državnih ustanova, institucija i udruženja u oblasti nauke i obrazovanja: Univerziteta u Beogradu i fakulteta koji obrazuju stručnjake potrebne elektroprivredi, Srpske akademije nauka i umetnosti, Instituta Nikola Tesla, Instituta Mihajlo Pupin, Saveza inženjera i tehničara. EPS podržava i najvažnije strukovne skupove i sajmove: CIGRE, CIRED, Energetika, Rudarstvo, Vode i Sajam energetike. A kroz različite manifestacije koje su tematski okrenute nauci, kao što su Festival nauke, Tesla dani i Noć istraživača, EPS daje svoj doprinos afirmisanju nauke. Takođe, EPS podržava naučne i edukativne kampove za najmlađe - Dečiji kamp „Viminacijum“ i Eko kamp „Tara“.

ABB (www.abb.com) je vodeća svetska kompanija u oblasti energetike i industrijske automatizacije koja svojim tehnologijama pomaže korisnicima iz javnog sektora, industrije, oblasti infrastrukture i transporta u unapređenju njihove produktivnosti uz smanjenje štetnog uticaja na životnu sredinu. ABB Grupa posluje u oko 100 zemalja i zapošljava oko 135.000 ljudi.

Nordeus je nezavisna kompanija za razvoj video igara i tvorac igre “Top Eleven”, jedne od najpopularnijih sportskih onlajn igara, koju igra preko 140 miliona igrača širom sveta. Kompanija je osnovana 2010. u Beogradu od strane tri elektroinženjera Elektrotehničkog fakulteta u Beogradu, koji su napustili svoje korporativne karijere u inostranstvu i vratili se u Srbiju sa zajedničkom vizijom igre koju žele da prave. Ne samo da su bili odlučni da igrom izgrade globalni uspeh u industriji igara, već su se obavezali da će svojim radom uvek praviti pozitivne promene za svoje igrače, zaposlene i društvo u kome žive. To je i danas jedna od glavnih vrednosti kompanije Nordeus.

Nordeus čini tim od preko 160 kreativnih profesionalaca u Beogradu, Londonu i Dablinu. Kompanija izuzetno mnogo pažnje poklanja uslovima za rad, programima za usavršavanje i sveukupnoj dobrobiti svojih zaposlenih, zbog čega je više puta bila nagrađivana kao najbolji poslodavac u regionu. Nordeus je u stalnoj potrazi za globalnim stručnjacima i mladim talentima koji žele da postanu deo industrije igara.

Komtrejd je osnovan 1991. u Beogradu, kao distributer računarske opreme; danas prvenstveno izvozi znanje klijentima u Americi, zapadnoj Evropi, Aziji i Australiji. Od preko 2000 zaposlenih, većina razvija poslovni softver za najuspešnije svetske firme. Strateški partners Komtrejda su IKT giganti Microsoft, HP, Citrix, Oracle, F5, EMC i Nutanix, a među klijentima su i najveća evropska avio kompanija Ryanair, komunikacijska platforma Viber i CERN, Evropski institut za nuklearna istraživanja.

Za mlade stručnjake željne dokazivanja u svetu IKT-a, Komtrejd je pravo mesto za nastavak profesionalnog razvoja po završetku studija, iz više razloga:

  • Imamo 16 kompanija u 12 zemalja na 3 kontinenta – i stalnu razmenu znanja, kultura i energije
  • Imamo više od 1000 softverskih inženjera, što je ogromna baza aktuelnog znanja
  • Naša partnerstva sa preko 30 vodećih tehnoloških kompanija u svetu su dugogodišnja
  • U svakodnevnom poslu koristimo najnovije metodologije – Agile, Scrum, PMI, Quality Assurance
  • Pravimo poslovne softvere i pružamo IKT usluge i konsalting vodećim kompanijama u svetu
  • Naši klijenti dolaze iz raznih industrija: iz finansija, energetike, zdravstva, telekomunikacija i mnogih drugih
  • Nudimo intezivne programe obuka i usavršavanja
  • Gotovo 1/4 studenata koji završe Komtrejdovu letnju školu programiranja EDIT postaju naše kolege, sa punim angažovanjem na projektima širom sveta.

 

Srebrni partneri

HDL Design House se bavi pružanjem usluga u oblasti projektovanja i verifikacije SoC integrisanih kola, kao i razvojem IP cores i simulacionih modela koji se koriste u „System/Product Level“ simulacijama, poslujući u skladu sa međunarodno priznatim standardima kvaliteta ISO 9001:2008 upravljanja kvalitetom i ISO 27001:2013 upravljanja bezbednošću informacija. Preduzeće je osnovano 2001. i trenutno zapošljava 120 inženjera koji rade u razvojnim centrima u Beogradu i Ćupriji. Od svog osnivanja, HDL DH izuzetno uspešno učestvuje na R&D projektima sa kompanijama kao što su: NXP, Fujitsu, AMD, Infineon, CEVA, Cadence, Honeywell, Broadcom, Texas Instruments, Sensirion, uBlox, Siemens, Ericsson, Intel, i druge.

 

ELSYS Eastern Europe je jedna od vodećih kompanija na evropskom tržištu koja se bavi razvojem kompleksnih integrisanih kola i elektronskih sistema i čiji inženjeri raspolažu ekspertizama iz različitih oblasti koja su potrebna za razvoj digitalnih, analognih i mixed-signal integrisanih kola. Takođe, razvoj sistemskih rešenja, kao i embedded softvera je deo našeg portfolia. Klijenti se nalaze u SAD, Francuskoj, Nemačkoj, Švajcarskoj, Izraelu, Japanu, itd. ELSYS je deo internacionalne ADVANS grupe koja je, sa svojih više od 1000 inženjera, specijalizovana u izradi kompleksnih projekata u oblasti aplikativnog softvera, elektronskih sistema i mehanike. Postije dva razvojna centra, u Beogradu i Novom Sadu.

 

K.L.A.IN.Robotics iz Breše je distributer robota za komponente u oblasti fabričke automatizacije i mehatronike koji pokriva Italiju i deo Švajcarske u kom se govori italijanski. Posao je podeljen u dva sektora: distribucija komponenta za fabričku automatizaciju specijalizovanim integratorima sistema koji konstruišu proizvodne trake i specijalne mašine za sisteme u oblastima kao što su kozmetika, zdravstvo, farmacija, hrana, elektronika, moda, optička pomagala, kontrolu kvaliteta, plastično modeliranje, itd. Drugi sektor je aktivna usluga, koja nudi kurseve obuke za korišćenje mehatroničkih proizvoda, kao i pomoć i podrška klijentima i potencijalnim klijentima u procesu izbora i razvijanja projekata, ili u pokretanju instaliranih proizvoda i testiranju ciklusa simulacijama u oblasti razvoja softvera.

 

Enel je inženjering firma koja se bavi industrijskom automatikom i čije usluge projektovanja, proizvodnje i programiranja sistema automatskog upravljanja koriste brojni proizvođači mašina kao i firme iz različitih sektora industrije koje imaju sopstvenu proizvodnju. Pored toga Enel je razvio liniju mašina visokih performansi za flekso štampu koju proizvodi pod brendom Vallis, www.vallis-technologies.com. Kao firma koja se konstantno razvija i posebnu pažnju posvećuje tehnološkom unapređenju svojih proizvoda i usluga Enel mladim inženjerima automatike pruža idealne uslove za napredovanje u struci i rad na najsavremenijim tehnologijama trenutno zastupljenim u industrijskoj automatici.

 

Kompanija Roaming Networks je jedan od vodećih sistem integratora u IKT industiji u Srbiji i regionu Balkana. Pružamo profesionalne usluge konsaltinga, projektovanja, implementacije, integracije i održavanja u oblastima radio i radio-relejnih pristupnih mreža, pasivnih optičkih mreža, transportnih i pristupnih sistema, IT infrastrukture i data centara i sistema tehničke zaštite. Tokom prethodnih godina izgradili smo jako prisustvo na tržištima Srbije, Crne Gore, Bosne i Hercegovine, Austrije i Nemačke. Roaming Networks ima preko 400 zaposlenih. Partnerski sarađujemo sa 15 svetskih kompanija. Kroz stabilan rast i razvoj težimo da proširimo poslovanje na nova tržišta Evrope, Amerike i Bliskog Istoka.

Veliki partneri

Microsoft Development Center Serbia - MDCS, otvoren je 2005. god. kao četvrti po redu razvojni centar kompanije Majkrosoft u svetu. Tim MDCS-a čini više od 200 perspektivnih mladih ljudi, vrhunskih stručnjaka iz oblasti kompjuterskih nauka i primenjene matematike. MDCS nastao je sa idejom da angažovanjem talenata iz Srbije i regiona, uzme aktivno učešće i doprinese razvoju novih Majkrosoft tehnologija.

 
 
 
 
 
 
 

Partneri

Partneri katedri

 

Ostali partneri