Navigacija

Partneri fakulteta

Više informacija o partnerstvima dostupno je na ovoj stranici.


Zlatni partneri

Elektroprivreda Srbije (EPS) je jedno od najvećih javnih preduzeća u Republici Srbiji čiji je prevashodna delatnost u oblasti energetike: proizvodnja, distribucija i snabdevanje električnom energijom, kao i proizvodnja uglja.

Misija Elektroprivrede Srbije je sigurno snabdevanje kupaca električnom energijom, pod tržišno najpovoljnijim uslovima, uz stalno podizanje kvaliteta usluga, unapređenje brige o životnoj sredini i uvećanje dobrobiti zajednice.

Vizija Elektroprivrede Srbije je da bude društveno odgovorna, tržišno orijentisana i profitabilna kompanija, konkurentna na evropskom tržištu i sa značajnim uticajem u regionu, prepoznata kao pouzdan partner domaćim i međunarodnim kompanijama.

Već godinama unazad, EPS podržava i pomaže rad najvažnijih državnih ustanova, institucija i udruženja u oblasti nauke i obrazovanja: Univerziteta u Beogradu i fakulteta koji obrazuju stručnjake potrebne elektroprivredi, Srpske akademije nauka i umetnosti, Instituta Nikola Tesla, Instituta Mihajlo Pupin, Saveza inženjera i tehničara. EPS podržava i najvažnije strukovne skupove i sajmove: CIGRE, CIRED, Energetika, Rudarstvo, Vode i Sajam energetike. A kroz različite manifestacije koje su tematski okrenute nauci, kao što su Festival nauke, Tesla dani i Noć istraživača, EPS daje svoj doprinos afirmisanju nauke. Takođe, EPS podržava naučne i edukativne kampove za najmlađe - Dečiji kamp „Viminacijum“ i Eko kamp „Tara“.

ABB (www.abb.com) je vodeća svetska kompanija u oblasti energetike i industrijske automatizacije koja svojim tehnologijama pomaže korisnicima iz javnog sektora, industrije, oblasti infrastrukture i transporta u unapređenju njihove produktivnosti uz smanjenje štetnog uticaja na životnu sredinu. ABB Grupa posluje u oko 100 zemalja i zapošljava oko 135.000 ljudi.

Nordeus je nezavisna kompanija za razvoj video igara i tvorac igre “Top Eleven”, jedne od najpopularnijih sportskih onlajn igara, koju igra preko 140 miliona igrača širom sveta. Kompanija je osnovana 2010. u Beogradu od strane tri elektroinženjera Elektrotehničkog fakulteta u Beogradu, koji su napustili svoje korporativne karijere u inostranstvu i vratili se u Srbiju sa zajedničkom vizijom igre koju žele da prave. Ne samo da su bili odlučni da igrom izgrade globalni uspeh u industriji igara, već su se obavezali da će svojim radom uvek praviti pozitivne promene za svoje igrače, zaposlene i društvo u kome žive. To je i danas jedna od glavnih vrednosti kompanije Nordeus.

Nordeus čini tim od preko 160 kreativnih profesionalaca u Beogradu, Londonu i Dablinu. Kompanija izuzetno mnogo pažnje poklanja uslovima za rad, programima za usavršavanje i sveukupnoj dobrobiti svojih zaposlenih, zbog čega je više puta bila nagrađivana kao najbolji poslodavac u regionu. Nordeus je u stalnoj potrazi za globalnim stručnjacima i mladim talentima koji žele da postanu deo industrije igara.

Komtrejd je osnovan 1991. u Beogradu, kao distributer računarske opreme; danas prvenstveno izvozi znanje klijentima u Americi, zapadnoj Evropi, Aziji i Australiji. Od preko 2000 zaposlenih, većina razvija poslovni softver za najuspešnije svetske firme. Strateški partners Komtrejda su IKT giganti Microsoft, HP, Citrix, Oracle, F5, EMC i Nutanix, a među klijentima su i najveća evropska avio kompanija Ryanair, komunikacijska platforma Viber i CERN, Evropski institut za nuklearna istraživanja.

Za mlade stručnjake željne dokazivanja u svetu IKT-a, Komtrejd je pravo mesto za nastavak profesionalnog razvoja po završetku studija, iz više razloga:

  • Imamo 16 kompanija u 12 zemalja na 3 kontinenta – i stalnu razmenu znanja, kultura i energije
  • Imamo više od 1000 softverskih inženjera, što je ogromna baza aktuelnog znanja
  • Naša partnerstva sa preko 30 vodećih tehnoloških kompanija u svetu su dugogodišnja
  • U svakodnevnom poslu koristimo najnovije metodologije – Agile, Scrum, PMI, Quality Assurance
  • Pravimo poslovne softvere i pružamo IKT usluge i konsalting vodećim kompanijama u svetu
  • Naši klijenti dolaze iz raznih industrija: iz finansija, energetike, zdravstva, telekomunikacija i mnogih drugih
  • Nudimo intezivne programe obuka i usavršavanja
  • Gotovo 1/4 studenata koji završe Komtrejdovu letnju školu programiranja EDIT postaju naše kolege, sa punim angažovanjem na projektima širom sveta.

Typhoon HIL Inc. je tržišni i tehnološki lider na polju kontrolera ultra visoke pouzdanosti - Hardware-in-the-Loop (C-HIL) simulacije za energetsku elektroniku, mikromreže i distributivne mreže. Pružamo dokazana, vertikalno integrisana rešenja za testiranje, zajedno sa najkvalitetnijom korisničkom podrškom. Kompanija je osnovana 2008. godine i od tada kreira proizvode koji se odlikuju jednostavnošću upotrebe, nenadmašivim specifikacijama, vrhunskom tehnologijom i pristupačnošću. Duboko verujemo da je "less is more" kada se radi o opremi za testiranje, koju naši kupci vole. Mi stojimo iza besprekorno integrisanog tehnološkog paketa, od specifičnih procesora Typhoon HIL-a i ultra-robusnog numeričkog kalkulatora sve do uređivača šema i SCADA sistema.

Srebrni partneri

HDL Design House se bavi pružanjem usluga u oblasti projektovanja i verifikacije SoC integrisanih kola, kao i razvojem IP cores i simulacionih modela koji se koriste u „System/Product Level“ simulacijama, poslujući u skladu sa međunarodno priznatim standardima kvaliteta ISO 9001:2008 upravljanja kvalitetom i ISO 27001:2013 upravljanja bezbednošću informacija. Preduzeće je osnovano 2001. i trenutno zapošljava 120 inženjera koji rade u razvojnim centrima u Beogradu i Ćupriji. Od svog osnivanja, HDL DH izuzetno uspešno učestvuje na R&D projektima sa kompanijama kao što su: NXP, Fujitsu, AMD, Infineon, CEVA, Cadence, Honeywell, Broadcom, Texas Instruments, Sensirion, uBlox, Siemens, Ericsson, Intel, i druge.

ELSYS Eastern Europe je jedna od vodećih kompanija na evropskom tržištu koja se bavi razvojem kompleksnih integrisanih kola i elektronskih sistema i čiji inženjeri raspolažu ekspertizama iz različitih oblasti koja su potrebna za razvoj digitalnih, analognih i mixed-signal integrisanih kola. Takođe, razvoj sistemskih rešenja, kao i embedded softvera je deo našeg portfolia. Klijenti se nalaze u SAD, Francuskoj, Nemačkoj, Švajcarskoj, Izraelu, Japanu, itd. ELSYS je deo internacionalne ADVANS grupe koja je, sa svojih više od 1000 inženjera, specijalizovana u izradi kompleksnih projekata u oblasti aplikativnog softvera, elektronskih sistema i mehanike. Postije dva razvojna centra, u Beogradu i Novom Sadu.

Enel je inženjering firma koja se bavi industrijskom automatikom i čije usluge projektovanja, proizvodnje i programiranja sistema automatskog upravljanja koriste brojni proizvođači mašina kao i firme iz različitih sektora industrije koje imaju sopstvenu proizvodnju. Pored toga Enel je razvio liniju mašina visokih performansi za flekso štampu koju proizvodi pod brendom Vallis, www.vallis-technologies.com. Kao firma koja se konstantno razvija i posebnu pažnju posvećuje tehnološkom unapređenju svojih proizvoda i usluga Enel mladim inženjerima automatike pruža idealne uslove za napredovanje u struci i rad na najsavremenijim tehnologijama trenutno zastupljenim u industrijskoj automatici.

Kompanija Roaming Networks je jedan od vodećih sistem integratora u IKT industiji u Srbiji i regionu Balkana. Pružamo profesionalne usluge konsaltinga, projektovanja, implementacije, integracije i održavanja u oblastima radio i radio-relejnih pristupnih mreža, pasivnih optičkih mreža, transportnih i pristupnih sistema, IT infrastrukture i data centara i sistema tehničke zaštite. Tokom prethodnih godina izgradili smo jako prisustvo na tržištima Srbije, Crne Gore, Bosne i Hercegovine, Austrije i Nemačke. Roaming Networks ima preko 400 zaposlenih. Partnerski sarađujemo sa 15 svetskih kompanija. Kroz stabilan rast i razvoj težimo da proširimo poslovanje na nova tržišta Evrope, Amerike i Bliskog Istoka.

Endava je tehnološka kompanija, sa preko 18 godina iskustva u radu sa vodećim svetskim kompanijama za finansije, osiguranje, telekomunikacije, medije, tehnologiju i maloprodaju. Kroz uvođenje digitalnih rešenja, automatizaciju procesa i agilne transformacije kompanija, Endava podržava svoje klijente od ideje do realizacije. Od 2018. godine akcijama Endave se može trgovati i na njujorškoj berzi. Kompanija ima 5500+ zaposlenih, od čega u Beogradu preko 500.

Avisto Eastern Europe je servisna komapnija specijalizovana za pružanje usluga u oblasti softverskog inženjeringa sa ekspertizama na polju Aplikativnog Softvera, DevOps, Embedded Sistema i QA & Automatizacije. Osnovana 2007 godine kao ćerka francuske kompanije Avisto, i članica Advans Grupe sa kojom predstavlja deo zajednice od više od 1000 inženjera. Avisto Eastern Europe sa kapacitetom od dva razvojna centra u Beogradu i Novom Sadu uspešno realizuje kompleksne projekte i pruža podršku internacionalnim kompanijama, visoko specijalizovanim srednjim preduzećima i start up'ovima čije poslovanje iziskuje potrebu za ekspertskim znanjem.

Veliki partneri

Microsoft Development Center Serbia - MDCS, otvoren je 2005. god. kao četvrti po redu razvojni centar kompanije Majkrosoft u svetu. Tim MDCS-a čini više od 200 perspektivnih mladih ljudi, vrhunskih stručnjaka iz oblasti kompjuterskih nauka i primenjene matematike. MDCS nastao je sa idejom da angažovanjem talenata iz Srbije i regiona, uzme aktivno učešće i doprinese razvoju novih Majkrosoft tehnologija.

Vast.com je vodeći vertikalni pretraživač i lider u razvoju Big Data tehnologija na tržištima prodaje vozila, nekretnina i putovanja, sa preko 30 miliona korisnika mesečno. Kompanija razvija proizvode za "Fortune 500" kompanije, a neki od njihovih klijenata su AOL, Yahoo, CarFax, HomeCircle, itd. Sedište ove globalne kompanije je u Ostinu, Teksas, a razvojni centri nalaze se u Beogradu i Kijevu. Beogradska kancelarija zapošljava 140 ljudi.

Siemens AG, globalni tehnološki lider, 170 godina prepoznatljiv je po tehničkim unapređenjima, inovacijama, kvalitetu i pouzdanosti proizvoda i usluga. Sa više od 348.000 zaposlenih poslujući u preko 190 zemalja, fokusira se na oblasti elektrifikacije, automatizacije i digitalizacije. Siemens u Srbiji posluje 130 godina, sa ciljem da neposrednim delovanjem doprinese razvoju privrede i infrastrukture. U Srbiji radi oko 1.900 zaposlenih, u svim oblastima u kojima je aktivna i matična kuća.

Kompanija LOGO, jedan od lidera u oblasti integrisanih rešenja i inženjeringa u IKT, osnovana je 1990. u Beogradu, a 2003. prva je otvorila fabriku za proizvodni program za asemblažu optičkih kablova. S oko 70 zaposlenih eksperata, od kojih čak 20 inženjera sa stručnim licencama i sertifikatima, svoja IKT rešenja sa uspehom realizuje širom Srbije, Balkanskog regiona, EU i Rusije.

Kompanija RT-RK d.o.o. je osnovana 1991. u Novom Sadu i bavi se pružanjem usluga razvoja softvera i ponudom sopstvenih softverskih rešenja u oblasti sistema zasnovanih na računaru, s fokusom na oblasti multimedije, komunikacija i softvera za automobilsku industriju. Sa sedištem u Novom Sadu i odeljenjima u Beogradu, Banja Luci i Osijeku, RT-RK angažuje više od 800 stručnjaka iz oblasti informacionih tehnologija. Akreditacijom od strane Ministarstva prosvete Republike Srbije kao razvojno-istraživačkog instituta, potvrđeni su inovativni i naučno-istraživački potencijali kompanije.

SpiceFactory je agencija specijalizovana za izradu inovativnih digitalnih proizvoda koja su ispred svog vremena. Njeni klijenti su tradicionalne kompanije iz različitih industrija - automotive, telekomunikacije, IoT, BigData. Na tržištu nastupa i sa SaaS proizvodima: Koncept - alat za prototipovanje i korisničko testiranje aplikativnih interfejsa, Sava - platforma za organizatore događaja sa čet botom kao jednim od načina interakcije i Cognito - čet bot platforma za finansijske i osiguravajuće institucije.

M2E je multidisciplinarna inženjerska konsalting kompanija osnovana 2005. sa kancelarijama u Majamiju, Vest Palm Biču i Beogradu sa 58 zaposlenih inženjera iz svih delova sveta. Firma nudi raznovrsnost talenta, sposobnosti i stručnosti u pružanju inženjerskih usluga: nadzor i kontrolu kvaliteta u svim oblastima inženjeringa, veštačenje u krivičnim postupcima, projektovanje u oblastima građevine, elektrotehnike i mašinstva. M2E je u svojoj kancelariji u Beogradu razvio sopstvenu aplikaciju za nadzor i kontrolu kvaliteta koja se koristi na gradilištima širom naših tržišta.

Drillinginfo daje uvide namenjene elektroprivredi i industriji fosilnih goriva, zasnovane na platformi poslednje generacije zasnovane na industrijskim podacima i energetskoj analitici. Softver je napravljen od strane malih timova izuzetno talentovanih pojedinaca koji koriste najsavremenije tehnologije kako bi pomerili granice mogućeg.

Više od 48 godina, AMD pokreće inovacije u sferi računarstva visokih performansi, grafičkih i vizuelizacijskih tehnologija – gradivnih komponenti centara podataka, gejminga i tzv. uranjajućih platformi. Stotine miliona korisnika, vodeće „Fortune 500“ kompanije i vrhunske naučno-istraživačke institucije širom sveta, oslanjaju se na AMD tehnologije iz dana u dan, kako bi unapredile svoj posao, život i zabavu. AMD-ovi zaposlenici širom planete su fokusirani na pravljenje fantastičnih proizvoda i pomeranje granica mogućeg.

Eaton Corporation je kompanija koja se bavi upravljanjem električnom energijom i koja je u 2017. godini ostvarila prihod od 20,4 milijardi američkih dolara. Mi omogućavamo energetski efikasna rešenja koja pomažu našim korisnicima efektno korišćenje električne, hidraulične i mehaničke energije na način koji omogućava veću snagu, sigurniji rad i manju potrošnju goriva. Eaton je posvećen poboljšanju kvaliteta ljudskih života i okoline kroz upotrebu naših proizvoda i usluga. U Eatonu je zaposleno oko 96.000 ljudi, a kompanija svoje proizvode prodaje na tržištima preko 175 zemalja. Za više informacija, posetite Eaton.com.

Nortal je međunarodna kompanija za strateške promene i tehnologiju. Naša vizija je stvaranje besprekornog društva kombinovanjem procesa transformacije Estonije u digitalnog lidera i stvaranja promena u poslovanju, uz primenu strateškog pristupa i tehnologije koja se bazira na podacima. Nortal posluje u skoro 20 zemalja i zapošljava preko 700 specijalista koji sprovode projekte širokog uticaja na teritorijama Evrope, Bliskog istoka, Afrike i Severne Amerike. 2006. godine, kompanija Nortal otvorila je kancelariju u Srbiji, u Beogradu, u kojoj je zaposleno preko 30 ljudi koji rade na projektima širokom uticaja na Bliskom istoku i u Africi. Za više informacija o kompaniji Nortal, posetite www.nortal.com.

GoDaddy obezbeđuje najveću cloud platformu na svetu, koja je posvećena malim, nezavisnim korisnicima i profesionalcima na vebu. Sa 18M korisnika i 75M domena kojima upravlja, GoDaddy je mesto gde ljudi dolaze da daju ime svojoj ideji, naprave profesionalni vebsajt, privuku svoje klijente i upravljaju svojim poslom.

Ubisoft Belgrade je jedan od Ubisoft studija širom sveta koji se bavi razvojem AAA video igara. U ovom studiju trenutno radimo na razvoju kako PC tako i konzolnih verzija tri velika naslova - Ghost Recon, Steep i The Crew. Budući da naš tim sačinjavaju mladi, entuzijastični ljudi željni znanja, kontinirano se trudimo da rastao i povećavamo našu ekspertizu, sa ciljem da u Beograd dovedemo još zanimljivije projekte i mandate.

Od skromnog eksperimenta na jednoj veb stranici, od leta 2013. do danas, uz pomoć ljudi koji veruju da se iz srbije može pružiti usluga na svetskom nivou, kako kroz komunikaciju sa korisnicima, tako i kroz softver, FishingBooker je izrastao u najveći i najuspešniji svetski servisza ribolovački turizam, aktivnost na koju samo Amerikanci godišnje potroše dve milijarde dolara.

Kompanija NDC već 30 godina uspešno posluje na srpskom tržištu na poslovima projektovanja, inženjeringa i konsaltinga u oblasti elektroenergetike. Angažovana je na vodećim projektima u Srbiji kao što je gradnja novog bloka na termoelektrani Kostolac i mnogim drugim koji su od suštinskog značaja za Srbiju. Svoju višegodišnju saradnju ostvaruje sa najvećim firmama u oblasti elektroenergetike kao što su EPS, NIS, ABB, Siemens, Kineski CMEC i mnogi drugi.

Kompanija Vetroelektrane Balkana (WEBG) razvija projekat vetroparka Čibuk 1, najvećeg vetroparka u Srbiji kapaciteta 158 megavata, koji se prostire na površini od 37 kvadratnih kilometara, na oko 50 kilometara od Beograda, u Vojvodini. Vetropark će snabdevati strujom 113.000 domaćinstava i smanjiti emisiju ugljen-dioksida za 370.000 tona godišnje. Predviđeno je da Čibuk 1 počne sa radom u punom kapacitetu u prvoj polovini 2019. godine.

“Mikro Princ” d.o.o. osnovan je 1992. godine, a od 1999. bavi se uvozom i distribucijom, veleprodajom i maloprodajom elektronskih komponeneta, opreme za merenje i lem alata. Kompanija takođe dozvoljava specifične narudžbine u skladu sa željama kupaca, daje preporuke za korišćenje i održavanje proizvoda.

Partneri katedri