Navigacija

Obaveštenje o upisu školske 2015/16. godine za studente doktorskih akademskih studija

Prema Zakonu o visokom obrazovanju studenti na svim nivoima studija moraju upisati školsku godinu da bi ostali u statusu studenta.

Uslov za upis školske godine je da su studenti izmirili sve dospele finansijske obaveze prema Fakultetu.

Prilikom upisa školske godine studenti doktorskih akademskih studija upisuju i odgovarajaću studijsku godinu, odnosno semestar u tekućoj školskoj godini.

Studenti prve studijske godine upisuju drugu studijsku godinu studija ako imaju ostvarenih najmanje 37 ESPB u prvoj studijskoj godini.

Studenti druge studijske godine upisuju treću studijsku godinu ako imaju ostvareno ukupno 120 ESPB.

Školarina za studijsku godinu iznosi 259.200 dinara, i može se platiti u četiri jednake rate po 64.800 dinara. Prva rata mora biti uplaćena prilikom upisa.

Ukoliko nemaju potreban uslov za upis naredne studijske godine, studenti moraju obnoviti upis tekuće studijske godine. Prilikom obnove upisa tekuće studijske godine u školskoj 2015/16. godini ne plaćaju se obnovljeni upisi predmeta.

Upis će se obaviti  do 30. oktobra 2015. godine, u terminu od 11 do 14 časova, u Studentskom odseku. Studenti koji se rangiraju za finansiranje iz budžeta upisivaće se nakon objavljenih rang lista za budžet.

Za upis je potrebno:

  • indeks
  • dva prijavna lista (obrazac ŠV 20)
  • dve odvojene priznanice sa naznakom „za Univerzitet“, jedna ( za sve studente) na 100 dinara i druga (za samofinansirajuće studente) na 1.500 dinara, na žiro račun Elektrotehničkog fakulteta broj 840-1438666-48, model 97, poziv na broj 80200
  • školarina se uplaćuje sa pozivom na broj koji je vezan za broj indeksa studenta, a koji studenti mogu videti na svojim servisima.

Studenti koji upisuju prvi put drugu godinu moraju priložiti i popunjen Plan studija u dogovoru sa mentorom i rukovodiocem modula.

Studenti prve i druge godine koji nemaju ostvarene ESPB bodove za Studijski istraživački rad u prvoj i drugoj godini, treba da podnesu Plan studijsko-istraživačkog rada.

RANGIRANJE STUDENATA DOKTORSKIH AKADEMSKIH STUDIJA ZA FINANSIRANJE IZ BUDŽETA

Studenti upisani na doktorske akademske studije školske 2013/14. godine i školske 2014/15. godine rangiraju se za finansiranje iz budžeta, ako su ostvarili najmanje 48 ESPB u školskoj 2014/15. godini.

30 studenata ima pravo finansiranja iz budžeta iz generacije upisanih studenata u školskoj 2013/14. godini i 30 studenata iz generacije upisanih u školskoj 2014/15. godini.

Studenti se rangiraju u skladu sa Pravilnikom o doktorskim studijama, čl. 16, po formuli za formiranje rang liste, za 2. i za 3. godinu.

U ukupan broj bodova, na osnovu kojih će se vršiti rangiranje, računa se i broj bodova dobijen za ostvarene naučne radove kategorije M10-M60, objavljene tokom prethodnih godina studija na doktorskim studijama na ovom Fakultetu, a koji su definisani Pravilnikom o postupku i načinu vrednovanja i kvantitativnom iskazivanju naučnoistraživačkih rezultata istraživača (Sl. glasnik RS, broj 38/08).

Dokaze koji se odnose na ostvarene naučne radove potrebno je dostaviti Studentskom odseku najkasnije do petka 23.10.2015. godine do 14 časova u sledećoj formi:

  • odštampana bibliografija sa punom paginacijom referenci
  • elektronske verzije radova sa vidljivim DOI brojem , snimljene na CD

Posebni uslovi za rangiranje

Kandidati prilikom rangiranja za budžet mogu ostvariti pravo na dobijanje korekcionog faktora KK=0,5 ukoliko na konkursu podnesu dokaz o ispunjavanju uslova koji su definisani članom 16. stav 1. tačka 1, Pravilnika o doktorskim studijama. Uslovi definisani članom 16. stav 1. tačka 2, 3 i 4. se neće razmatrati i prihvatati.