Navigacija

ETF nagrada za doprinos rodnoj radnopravnosti u nauci i obrazovanju

Da li si studentkinja ili student Univerziteta u Beogradu – Elektrotehničkog fakulteta (ETF-a), odnosno zaposlena ili zaposleni na ETF-u, i tvoj diplomski rad, master teza, doktorat, naučno istraživanje ili neka druga vrste naučnog ili stručnog rada ili publikacije je rodno osvešćena? Veruješ da je tvoj rad inovativan i ima potencijal da značajno doprinese, između ostalog, i rodno ravnopravnom pristupu oblasti kojom se baviš ili rodnoj ravnopravnosti generalno? Ako je odgovor potvrdan, pozivamo te da se prijaviš za ETF nagradu za najbolji rad koji uključuje rodnu perspektivu.

ETF nagrada za doprinos rodnoj ravnopravnosti u nauci i obrazovanju promoviše pristup koji uzima u obzir rodnu komponentu, pokazuje razumevanje rodnih pitanja i ima potencijal da utiče na način na koji razmišljamo o rodu. To, na primer, može da bude rad iz računarskih nauka, robotike, biomedicinskih tehnologija, ili bilo koje druge discipline, čiji pristup uzima u obzir rodne karakteristike.

Prijavu treba poslati na: mindthegeps@etf.bg.ac.rs, do 30. oktobra 2023. godine.

Pored ličnih podataka (imena i prezimena, pozicije na Fakultetu – studentkinja/student/zaposlena/zaposleni), kratke biografije (do 300 reči) i kontakta, prijava treba da sadrži i obrazloženje dužine do 300 reči o rodnoj perspektivi istraživanja. Uz prijavu je potrebno da se priloži i sama publikacija u .pdf formatu. Komisija će oceniti prijave na osnovu kriterijuma koliko je u samom radu predloženom za nagradu uključena rodna perspektiva i koliki je uticaj publikacije na rodno ravnopravne aspekte u nauci i obrazovanju.

Pored priznanja i prestiža osvajanja ove nagrade, nagrada sadrži i novčani deo u iznosu od 1.000 evra, kao i priliku da se rad predstavi javnosti kroz kanale komunikacije projekta MINDtheGEPs, iz programa Horizont 2020 Evropske komisije, koji i obezbeđuje finansijski deo same nagrade.

Slike

  • /uploads/attachment/vest/2816/mindthegeps.jpg