Навигација

ЕТФ награда за допринос родној радноправности у науци и образовању

Да ли си студенткиња или студент Универзитета у Београду – Електротехничког факултета (ЕТФ-а), односно запослена или запослени на ЕТФ-у, и твој дипломски рад, мастер теза, докторат, научно истраживање или нека друга врсте научног или стручног рада или публикације је родно освешћена? Верујеш да је твој рад иновативан и има потенцијал да значајно допринесе, између осталог, и родно равноправном приступу области којом се бавиш или родној равноправности генерално? Ако је одговор потврдан, позивамо те да се пријавиш за ЕТФ награду за најбољи рад који укључује родну перспективу.

ЕТФ награда за допринос родној равноправности у науци и образовању промовише приступ који узима у обзир родну компоненту, показује разумевање родних питања и има потенцијал да утиче на начин на који размишљамо о роду. То, на пример, може да буде рад из рачунарских наука, роботике, биомедицинских технологија, или било које друге дисциплине, чији приступ узима у обзир родне карактеристике.

Пријаву треба послати на: mindthegeps@etf.bg.ac.rs, до 30. октобра 2023. године.

Поред личних података (имена и презимена, позиције на Факултету – студенткиња/студент/запослена/запослени), кратке биографије (до 300 речи) и контакта, пријава треба да садржи и образложење дужине до 300 речи о родној перспективи истраживања. Уз пријаву је потребно да се приложи и сама публикација у .пдф формату. Комисија ће оценити пријаве на основу критеријума колико је у самом раду предложеном за награду укључена родна перспектива и колики је утицај публикације на родно равноправне аспекте у науци и образовању.

Поред признања и престижа освајања ове награде, награда садржи и новчани део у износу од 1.000 евра, као и прилику да се рад представи јавности кроз канале комуникације пројекта MINDtheGEPs, из програма Хоризонт 2020 Европске комисије, који и обезбеђује финансијски део саме награде.

Слике

  • /uploads/attachment/vest/2816/mindthegeps.jpg