Navigacija

Odluka o raspisivanju Izbora za Studentski parlament, studenta prodekana i delegate

Odluka o raspisivanju Izbora za Studentski parlament, studenta prodekana i delegate

O D L U K A 

o raspisivanju redovnih izbora za Studentski parlament
Elektrotehničkog fakulteta Univerziteta u Beogradu, Studentski parlament Univerziteta u Beogradu i studenta prodekana za mandatni period
od oktobra 2024. godine do oktobra 2026. godine

Član 1.

Redovni izbori za članove Studentskog parlamenta Elektrotehničkog fakulteta Univerziteta u Beogradu (u daljem tekstu SPETF), članove Studentskog parlamenta Univerziteta u Beogradu (u daljem tekstu SPUB) i studenta prodekana održaće se 15. aprila 2024. godine u periodu od 11:00 do 16:00 časova u prodekanskoj sobi (sala 93) na Elektrotehničkom fakultetu.

Član 2.

Broj članova SPETF-a koji se biraju u okviru izborne jedinice jeste 20 članova.

Član 3.

Prijem kandidature vršiće se u periodu od srede 03. aprila od 11:00 časova do petka 05. aprila 2024. godine do 11:00 časova u arhivi fakulteta sa naznakom za Birački odbor za sprovođenje izbora za sve gorenavedene stavke. 

Član 4. 

Pravo da budu birani imaju svi studenti Elektrotehničkog fakulteta upisani na studije u školskoj godini u kojoj su izbori, koje kandiduje studentska organizacija registrovana u skladu sa Zakonom o studentskom organizovanju („Službeni glasnik RS“, broj 67 od 2. jula 2021. godine) ili koje kandiduje neformalna grupa studenata koja ima pismenu podršku najmanje 10% ukupnog broja studenata Elektrotehničkog fakulteta i overena je kod Javnog beležnika.

Član 5. 

Izbore će sprovesti organi za sprovođenje izbora na osnovu odredaba Pravilnika o radu i organizaciji Studentskog parlamenta Elektrotehničkog fakulteta Univerziteta u Beogradu.

Izborna komisija, na osnovu izbornih materijala Biračkog odbora u izbornoj jedinici, utvrđuje rezultate izbora i proglašava rezultate za članove SPETF-a, SPUB-a i studenta prodekana  u toj izbornoj jedinici.

Izborna komisija objavljuje na oglasnim tablama i sajtu Elektrotehničkog fakulteta podatke o ukupnim rezultatim izbora.

Rezultate izbora objavljuje Izborna komisija u roku od 24 časa od časa zatvaranja biračkih mesta, odnosno do 16. aprila 2024. godine do 16:00 časova.

Član 6.

Rok prestanka izbornih radnji je 23. april 2024. godine.

Član 7.

Ova odluka stupa na snagu danom objavljivanja na oglasnim tablama i sajtu Elektrotehničkog fakulteta.

U Beogradu, 28. mart 2024. godine,

Predsednik studentskog parlamenta
Stanko Vuković