Navigacija

Tim Drumska Strela - prvi srpski Formula Student tim

Tim Drumska Strela, prvi srpski Formula Student tim, okuplja grupu ambicioznih studenata Univerziteta u Beogradu koji rade na izradi jedanaestog takmičarskog vozila sa kojim će, kao i prethodnih 14 godina, predstavljati svoj Univerzitet  i Republiku Srbiju na jednom od najprestižnijih svetskih inženjerskih takmičenja – Formula Student.

Posvećenim radom, tim stiže do ključnih faza u izradi drugog električnog vozila, uključujući uspešan završetak master modela, finalizaciju dizajna štampanih ploča i testiranje sistema pogona. Poseban osećaj ponosa donosi pogled na trud materijalizovan kroz početak fizičke izrade vozila. Podtimovi za pogon i bateriju, elektroniku i softver, vredno rade na svojim zadacima u laboratorijama za Energetske pretvarače i pogone na Elektrotehničkom fakultetu. Testiranje sistema pogona i upravljačkog softvera su u toku, dok članovi tima analiziraju rezultate i rade na poboljšanjima istih.

Put do ovih postignuća nije bio bez svojih izazova. Tehničke poteškoće, koordinacija tima i optimalno raspoređivanje resursa predstavljali su svojevrstan problem. Ipak, tim se hrabro suočavao s tim preprekama, shvatajući ih kao prilike za učenje i razvoj.

Kvalifikacije za takmičenja, koje tim očekuju krajem januara meseca, predstavljaju jedan od glavnih koraka ka ostvarenju budućih ciljeva. Na svega nekoliko dana od starta kvalifikacionog kruga, uzbuđenje raste i timski duh jača,  dok tim vrši poslednje pripreme u cilju ostvarivanja najboljeg plasmana.

Satisfakcija koju oseća svaki član motiviše nastavak rada sa istim entuzijazmom, očekujući još izazova na predstojećim takmičenjima, dok svaki korak vodi ka daljem napretku znanja i veština. Više informacija o timu i projektu možete pronaći na sajtu tima: https://fsra.stt.org.rs/ , kao i na društvenim mrežama tima.

Slike

  • /uploads/attachment/vest/2926/Logo.jpg
  • /uploads/attachment/vest/2926/1.jpg
  • /uploads/attachment/vest/2926/2.jpg
  • /uploads/attachment/vest/2926/3.jpg
  • /uploads/attachment/vest/2926/5.jpeg
  • /uploads/attachment/vest/2926/6.jpg
  • /uploads/attachment/vest/2926/7.jpg