Навигација

Тим Друмска Стрела - први српски Формула Студент тим

Тим Друмска Стрела, први српски Формула Студент тим, окупља групу амбициозних студената Универзитета у Београду који раде на изради једанаестог такмичарског возила са којим ће, као и претходних 14 година, представљати свој Универзитет  и Републику Србију на једном од најпрестижнијих светских инжењерских такмичења – Формула Студент.

Посвећеним радом, тим стиже до кључних фаза у изради другог електричног возила, укључујући успешан завршетак мастер модела, финализацију дизајна штампаних плоча и тестирање система погона. Посебан осећај поноса доноси поглед на труд материјализован кроз почетак физичке израде возила. Подтимови за погон и батерију, електронику и софтвер, вредно раде на својим задацима у лабораторијама за Енергетске претвараче и погоне на Електротехничком факултету. Тестирање система погона и управљачког софтвера су у току, док чланови тима анализирају резултате и раде на побољшањима истих.

Пут до ових постигнућа није био без својих изазова. Техничке потешкоће, координација тима и оптимално распоређивање ресурса представљали су својеврстан проблем. Ипак, тим се храбро суочавао с тим препрекама, схватајући их као прилике за учење и развој.

Квалификације за такмичења, које тим очекују крајем јануара месеца, представљају један од главних корака ка остварењу будућих циљева. На свега неколико дана од старта квалификационог круга, узбуђење расте и тимски дух јача,  док тим врши последње припреме у циљу остваривања најбољег пласмана.

Сатисфакција коју осећа сваки члан мотивише наставак рада са истим ентузијазмом, очекујући још изазова на предстојећим такмичењима, док сваки корак води ка даљем напретку знања и вештина. Више информација о тиму и пројекту можете пронаћи на сајту тима: https://fsra.stt.org.rs/ , као и на друштвеним мрежама тима.

Слике

  • /uploads/attachment/vest/2926/Logo.jpg
  • /uploads/attachment/vest/2926/1.jpg
  • /uploads/attachment/vest/2926/2.jpg
  • /uploads/attachment/vest/2926/3.jpg
  • /uploads/attachment/vest/2926/5.jpeg
  • /uploads/attachment/vest/2926/6.jpg
  • /uploads/attachment/vest/2926/7.jpg