Navigacija

Uspeh studenata ETF na startap kampu "ParkUP! 2023"

U okviru studentskog startap kampa "ParkUP!", od 13. do 18. jula 2023. godine u Naučno-tehnološkom parku Beograd (NTP Beograd) predstavljeno je 11 inovativnih ideja studenata. Sa Elektrotehničkog fakulteta u Beogradu učestvovalo je 15 studenata, od ukupno 60, koji su prošli obuku i rešavali izazove, a u pobedničkom timu bilo je tri člana sa ETF. 

Studenti su bili podeljeni u multidisciplinarne timove i rešavali su izazove iz pet oblasti, za koje je bilo potrebno da se definiše problem i da se realizuje proizvod. Simulirajući razvoj jednog startapa, studenti su kroz interaktivne lekcije i radionice, kao i rad sa stručnim ekspertima iz privrede, učili o osnovama razvoja inovativnih poslovanja. Nakon događaja, studenti su prezentovali svoje ideje - od inovativnih rešenja u oblasti obnovljivih izvora energije, poljoprivrede, digitalnih kreativnih tehnologija, aplikacije za adekvatnu upotrebu lekova, do specijalnih jestivih pakovanja za hranu za životinje. Pobednički tim "MaratonFamily" realizovao je rešenje za unapređnje iskustva trakača na stazi.

"ParkUP!" je prvi studentski startap program u Srbiji, formiran sa ciljem da ohrabri mlade da zakorače u startap svet i steknu znanja i veštine za tehnološko preduzetništvo. Studentski startap kamp NTP Beograd organizuje se uz podršku Vlade Švajcarske u okviru projekta "Tehnopark Srbija 2 - Podsticanje izvoza kroz razvoj tehnoloških parkova".

 

Izvor: Naučno-tehnološki park Beograd

Slike

  • /uploads/attachment/vest/2812/IMG_8426.jpg
  • /uploads/attachment/vest/2812/IMG_8214.jpg
  • /uploads/attachment/vest/2812/IMG_8321.jpg
  • /uploads/attachment/vest/2812/IMG_8461.jpg