Навигација

Успех студената ЕТФ на стартап кампу "ParkUP! 2023"

У оквиру студентског стартап кампа "ParkUP!", од 13. до 18. јула 2023. године у Научно-технолошком парку Београд (НТП Београд) представљено је 11 иновативних идеја студената. Са Електротехничког факултета у Београду учествовало је 15 студената, од укупно 60, који су прошли обуку и решавали изазове, а у победничком тиму било је три члана са ЕТФ. 

Студенти су били подељени у мултидисциплинарне тимове и решавали су изазове из пет области, за које је било потребно да се дефинише проблем и да се реализује производ. Симулирајући развој једног стартапа, студенти су кроз интерактивне лекције и радионице, као и рад са стручним експертима из привреде, учили о основама развоја иновативних пословања. Након догађаја, студенти су презентовали своје идеје - од иновативних решења у области обновљивих извора енергије, пољопривреде, дигиталних креативних технологија, апликације за адекватну употребу лекова, до специјалних јестивих паковања за храну за животиње. Победнички тим "MaratonFamily" реализовао је решење за унапређње искуства тракача на стази.

"ParkUP!" је први студентски стартап програм у Србији, формиран са циљем да охрабри младе да закораче у стартап свет и стекну знања и вештине за технолошко предузетништво. Студентски стартап камп НТП Београд организује се уз подршку Владе Швајцарске у оквиру пројекта "Технопарк Србија 2 - Подстицање извоза кроз развој технолошких паркова".

 

Извор: Научно-технолошки парк Београд

Слике

  • /uploads/attachment/vest/2812/IMG_8426.jpg
  • /uploads/attachment/vest/2812/IMG_8214.jpg
  • /uploads/attachment/vest/2812/IMG_8321.jpg
  • /uploads/attachment/vest/2812/IMG_8461.jpg