Navigacija

Nagrada Aleksandra Koturovića

Nagrada Aleksandra Koturovića, u neto iznosu od 35.000,00 dinara, za najbolji master rad iz oblasti elektronike odbranjen na Katedri za elektroniku Univerziteta u Beogradu – Elektrotehničkog fakulteta, dodeljuje se Živani Garašević, master inženjeru elektrotehnike i računarstva, za rad: Analiza performansi i hardverske kompleksnosti LDPC dekodera, mentor: doc. dr Vladimir Petrović.

O b r a z l o ž e nj e

Odbor Zadužbine Aleksandra Koturovića, na sednici održanoj 9. decembra 2022. godine, raspisao je Konkurs za dodelu Nagrade Aleksandra Koturovića za najbolji master rad iz oblasti elektronike odbranjen na Katedri za elektroniku Univerziteta u Beogradu – Elektrotehničkog fakulteta, za kandidate koji su u periodu od 16. juna 2022. godine do 15. juna 2023. godine odbranili master rad na Univerzitetu u Beogradu – Elektrotehničkom fakultetu. Rok za podnošenje prijava trajao je u periodu od 15. maja do 30. juna 2023. godine. Konkurs za dodelu Nagrade bio je objavljen na internet strani Univerziteta u Beogradu, Zadužbine Aleksandra Koturovića i Univerziteta u Beogradu - Elektrotehničkog fakulteta. Kandidati su svoje prijave podnosili navedenom fakultetu koji je, nakon izvršene obrade prijava sa pratećom dokumentacijom, dostavio Predlog za dodelu Nagrade na odlučivanje Odboru Zadužbine.

Na sednici održanoj 3. jula 2023. godine Odbor Zadužbine Aleksandra Koturovića razmotrio je Predlog Univerziteta u Beogradu – Elektrotehničkog fakulteta broj 983 od 30. juna 2023. godine i u skladu sa članom 5 Statuta Zadužbine Aleksandra Koturovića, 03 broj: 06-2905/6-20 od 23. septembra 2020. godine, kojim je utvrđeno da odluku o dodeli nagrada donosi Odbor Zadužbine, prihvatio da predloženi kandidat Elektrotehničkog fakulteta – Živana Garašević, master inženjer elektrotehnike i računarstva, dobije nagradu Zadužbine, pa je odlučeno kao u dispozitivu.