Навигација

Награда Александра Котуровића

Награда Александра Котуровића, у нето износу од 35.000,00 динара, за најбољи мастер рад из области електронике одбрањен на Катедри за електронику Универзитета у Београду – Електротехничког факултета, додељује се Живани Гарашевић, мастер инжењеру електротехнике и рачунарства, за рад: Анализа перформанси и хардверске комплексности LDPC декодера, ментор: доц. др Владимир Петровић.

О б р а з л о ж е њ е

Одбор Задужбине Александра Котуровића, на седници одржаној 9. децембра 2022. године, расписао је Конкурс за доделу Награде Александра Котуровића за најбољи мастер рад из области електронике одбрањен на Катедри за електронику Универзитета у Београду – Електротехничког факултета, за кандидате који су у периоду од 16. јуна 2022. године до 15. јуна 2023. године одбранили мастер рад на Универзитету у Београду – Електротехничком факултету. Рок за подношење пријава трајао је у периоду од 15. маја до 30. јуна 2023. године. Конкурс за доделу Награде био је објављен на интернет страни Универзитета у Београду, Задужбине Александра Котуровића и Универзитета у Београду - Електротехничког факултета. Кандидати су своје пријаве подносили наведеном факултету који је, након извршене обраде пријава са пратећом документацијом, доставио Предлог за доделу Награде на одлучивање Одбору Задужбине.

На седници одржаној 3. јула 2023. године Одбор Задужбине Александра Котуровића размотрио је Предлог Универзитета у Београду – Електротехничког факултета број 983 од 30. јуна 2023. године и у складу са чланом 5 Статута Задужбине Александра Котуровића, 03 број: 06-2905/6-20 од 23. септембра 2020. године, којим је утврђено да одлуку о додели награда доноси Одбор Задужбине, прихватио да предложени кандидат Електротехничког факултета – Живана Гарашевић, мастер инжењер електротехнике и рачунарства, добије награду Задужбине, па је одлучено као у диспозитиву.