Navigacija

UČEŠĆE ČLANOVA NAŠEG KOLEKTIVA I STUDENATA NA 36. SAVETOVANJU CIGRE SRBIJA

Zaposleni i studenti Elektrotehničkog fakulteta u Beogradu učestvovali su na 36. Savetovanju CIGRE Srbija, koje je od 22. do 26. maja 2023. godine održano na Zlatiboru pod sloganom „Fleksibilnost elektroenergetskog sistema“.

Profesori, asistenti, istraživači i studenti Elektrotehničkog fakulteta su prezentovali više od 30 radova u većini studijskih komiteta: A1 Obrtne električne mašine, A2 Transformatori, B1 Kablovi, B2 Nadzemni vodovi, B3 Postrojenja, B4 HVDC i energetska elektronika, B5 Zaštita i automatizacija, C1 Ekonomija i razvoj EES, C2 Upravljanje i eksploatacija EES, C4 Tehničke performanse EES, C5 Tržište električne energije i regulacija, C6 Distributivni sistemi i distribuirana proizvodnja, D1 Materijali i savremene tehnologije i D2 Informacioni sistemi i telekomunikacije. Takođe, naši profesori sa Odseka za energetiku su učestvovali u dva panela: „Budućnost EES Srbije sa visokim udelom obnovljivih izvora energije“ i „Upravljanje potrošnjom – resurs fleksibilnosti EES-a“.  

Dragocena iskustva stečena na 36. konferenciji CIGRE Srbija, upotpunjena novim, vrednim poznanstvima značiće puno za studente i zaposlene Elektrotehničkog fakulteta Univerziteta u Beogradu.

Srpski nacionalni komitet CIGRE, predstavlja jedan od 58 nacionalnih komiteta Međunarodnog saveta za velike električne mreže CIGRE, koji je osnovan 1921. godine u Parizu, a naš komitet u Srbiji je formiran 1951. godine. Ovaj savet je profesionalna asocijacija koja se na domaćem i međunarodnom planu bavi razvijanjem tehničkih znanja i razmenom informacija i iskustava iz oblasti proizvodnje, prenosa i distribucije električne energije, kao i proizvodnjom električne opreme – odnosno sveukupnom problematikom elektroenergetskih sistema.

Više informacija o savetovanju možete pronaći na: http://www.cigresrbija.rs/savetovanja.html

Slike

  • /uploads/attachment/vest/2786/Picture1.jpg
  • /uploads/attachment/vest/2786/cigre1.png
  • /uploads/attachment/vest/2786/cigre2.png
  • /uploads/attachment/vest/2786/cigre3.png
  • /uploads/attachment/vest/2786/cigre4.png
  • /uploads/attachment/vest/2786/cigre5.png
  • /uploads/attachment/vest/2786/cigre6.png