Навигација

УЧЕШЋЕ ЧЛАНОВА НАШЕГ КОЛЕКТИВА И СТУДЕНАТА НА 36. САВЕТОВАЊУ CIGRE СРБИЈА

Запослени и студенти Електротехничког факултета у Београду учествовали су на 36. Саветовању CIGRE Србија, које је од 22. до 26. маја 2023. године одржано на Златибору под слоганом „Флексибилност електроенергетског система“.

Професори, асистенти, истраживачи и студенти Електротехничког факултета су презентовали више од 30 радова у већини студијских комитета: А1 Обртне електричне машине, А2 Трансформатори, Б1 Каблови, Б2 Надземни водови, Б3 Постројења, Б4 HVDC и енергетска електроника, Б5 Заштита и аутоматизација, Ц1 Економија и развој ЕЕС, Ц2 Управљање и експлоатација ЕЕС, Ц4 Техничке перформансе ЕЕС, Ц5 Тржиште електричне енергије и регулација, Ц6 Дистрибутивни системи и дистрибуирана производња, Д1 Материјали и савремене технологије и Д2 Информациони системи и телекомуникације. Такође, наши професори са Одсека за енергетику су учествовали у два панела: „Будућност ЕЕС Србије са високим уделом обновљивих извора енергије“ и „Управљање потрошњом – ресурс флексибилности ЕЕС-а“.  

Драгоцена искуства стечена на 36. конференцији CIGRE Србија, употпуњена новим, вредним познанствима значиће пуно за студенте и запослене Електротехничког факултета Универзитета у Београду.

Српски национални комитет CIGRE, представља један од 58 националних комитета Међународног савета за велике електричне мреже CIGRE, који је основан 1921. године у Паризу, а наш комитет у Србији је формиран 1951. године. Овај савет је професионална асоцијација која се на домаћем и међународном плану бави развијањем техничких знања и разменом информација и искустава из области производње, преноса и дистрибуције електричне енергије, као и производњом електричне опреме – односно свеукупном проблематиком електроенергетских система.

Више информација о саветовању можете пронаћи на: http://www.cigresrbija.rs/savetovanja.html

Слике

  • /uploads/attachment/vest/2786/Picture1.jpg
  • /uploads/attachment/vest/2786/cigre1.png
  • /uploads/attachment/vest/2786/cigre2.png
  • /uploads/attachment/vest/2786/cigre3.png
  • /uploads/attachment/vest/2786/cigre4.png
  • /uploads/attachment/vest/2786/cigre5.png
  • /uploads/attachment/vest/2786/cigre6.png