Navigacija

Potpisan sporazum JP EPS i ETF

Unapređenje saradnje za razvoj mladih stručnjaka

Javno preduzeće „Elektroprivreda Srbije“ i „Elektrotehnički fakultet“ Univerziteta u Beogradu proširili su saradnju u cilju unapređenja obrazovanja, istraživanja, stručnog usavršavanja i ulaganja u profesionalni razvoj mladih stručnjaka.

Sporazum o nastavku i proširenju saradnje potpisali su Miroslav Tomašević, v. d. direktora „Elektroprivrede Srbije“ i Dejan Gvozdić, dekan „Elektrotehničkog fakulteta“.

- Saradnja sa naučnim i obrazovnim institucijama u Srbiji deo je višedecenijske tradicije EPS-a i napora da se spojem znanja i prakse postignu najbolji rezultati. Jačim povezivanjem najveće energetske kompanije u Srbiji, i ETF-a, kao vrhunske obrazovne i nauče institucije, otvaraju se nove mogućnosti za studente i stručnjake EPS-a kroz organizovanje poseta energetskim postrojenjima i u projektima koji promovišu saradnju nauke i privrede. Predviđa se zajedničko učešće u organizaciji stručnih i naučnih skupova, kao i učešće u radu stručnih timova i savetodavnih tela obe strane. Od izuzetne važnosti je da zajedno stvorimo nove šanse i zadržimo mlade stručnjake u Srbiji – rekao je Tomašević.

Zajednički rad EPS-a i ETF-a obuhvatiće i saradnju u oblastima inovacija, primene novih naučnih dostignuća, transfera znanja i pružanja pozitivnog društveno odgovornog primera kroz podršku u oblasti nauke i obrazovanja.

- Sporazum predstavlja korak napred u saradnji ETF-a i EPS-a. Veliko je zadovoljstvo kada postoje partneri na koje možemo da se oslonima i da postoji podrška i pomoć da se obrazuju i usavršavaju mladi stručnjaci u oblasti energetike – rekao je Gvozdić.

Potpisivanju sporazuma prisustvovali su i dr Vladimir Šiljkut, savetnik za poslovni sistem direktora EPS, Dragan Vlaisavljević, izvršni direktor za upravljanje elektroenergetskim portfeljem, Radovan Stanić izvršni direktor za snabdevanje, Milan Đorđević šef Službe za unapređenje tehničkog sistema elektrana i doc. dr Mileta Žarković sa „Elektrotehničkog fakulteta“.

Slike

  • /uploads/attachment/vest/2710/Potpisivanje_Sporazuma_sa_ETF_-_12_12_2022-1973.jpg