Навигација

Потписан споразум ЈП ЕПС и ЕТФ

Унапређење сарадње за развој младих стручњака

Јавно предузеће „Електропривреда Србије“ и „Електротехнички факултет“ Универзитета у Београду проширили су сарадњу у циљу унапређења образовања, истраживања, стручног усавршавања и улагања у професионални развој младих стручњака.

Споразум о наставку и проширењу сарадње потписали су Мирослав Томашевић, в. д. директора „Електропривреде Србије“ и Дејан Гвоздић, декан „Електротехничког факултета“.

- Сарадња са научним и образовним институцијама у Србији део је вишедеценијске традиције ЕПС-а и напора да се спојем знања и праксе постигну најбољи резултати. Јачим повезивањем највеће енергетске компаније у Србији, и ЕТФ-а, као врхунске образовне и науче институције, отварају се нове могућности за студенте и стручњаке ЕПС-а кроз организовање посета енергетским постројењима и у пројектима који промовишу сарадњу науке и привреде. Предвиђа се заједничко учешће у организацији стручних и научних скупова, као и учешће у раду стручних тимова и саветодавних тела обе стране. Од изузетне важности је да заједно створимо нове шансе и задржимо младе стручњаке у Србији – рекао је Томашевић.

Заједнички рад ЕПС-а и ЕТФ-а обухватиће и сарадњу у областима иновација, примене нових научних достигнућа, трансфера знања и пружања позитивног друштвено одговорног примера кроз подршку у области науке и образовања.

- Споразум представља корак напред у сарадњи ЕТФ-а и ЕПС-а. Велико је задовољство када постоје партнери на које можемо да се ослонима и да постоји подршка и помоћ да се образују и усавршавају млади стручњаци у области енергетике – рекао је Гвоздић.

Потписивању споразума присуствовали су и др Владимир Шиљкут, саветник за пословни систем директора ЕПС, Драган Влаисављевић, извршни директор за управљање електроенергетским портфељем, Радован Станић извршни директор за снабдевање, Милан Ђорђевић шеф Службе за унапређење техничког система електрана и доц. др Милета Жарковић са „Електротехничког факултета“.

Слике

  • /uploads/attachment/vest/2710/Potpisivanje_Sporazuma_sa_ETF_-_12_12_2022-1973.jpg