Navigacija

Proslava povodom uspeha H-Bridges tima na svetskom takmičenju

U svečanoj sali  zgrade Tehničkih fakulteta, 23.09. je održan koktel povodom uspeha H-Bridges tima studenata Elektrotehničkog fakulteta na takmičenju IEEE International Future Energy Challenge.

Na najvećem svetskom takmičenju univerzitetskih timova u oblasti inovativnih energetski efikasnih rešenja, tim ETF-a osvojio je drugo mesto i nagradu „The Best Innovative Design”.

Proslavi je organizovana za preko 180 zvanica, među kojima su bili predstavnici akademije, medija i privrednici iz nešto više od 50 kompanija.

Dekan, prof. dr Dejan Gvozdić obratio se skupu i čestitao nagrađenom timu na izuzetnom uspehu rečima:

„Visoki plasman tima Elektrotehničkog fakulteta, koji postiže iz godine u godinu, ukazuje da je reč o timu koji potiče iz jedne vrhunske škole energetske elektronike.

Ovaj tim poseduje jednu multidisciplinarnost, jednu povezanost struke u oblasti elektrotehnike i računarstva, i to je jedna od ključnih stvari koja je dovela do ovog uspeha, naravno pored sveukupne stručnosti, sposobnosti, požrtvovanosti i posvećenosti tima odgovarajućem poslu.“

Skupu su se obratili i rukovodilac laboratorije za digitalno upravljanje pretvaračima i pogonima akademik prof. dr Slobodan Vukosavić, koji je izrazio čast i zadovoljstvo što je baš ta laboratorija iznedrila ovakve sjajne predstavnike ETF-a, koji su sposobni da nižu fantastične uspehe širom sveta.

Nakon profesora Vukosavića, obratili su se i predstavnici kompanija Typhoon HIL  i Energize, koji su čestitali  nagrađenim studentima na sjajnim rezultatima,  ponosni što su pružajući im podršku, na neki način postali deo jednog tako uspešnog tima.

H-Bridges predstavnici su prikazali najznačajnije detalje tehničkog rešenja i najavili budući projekat pod nazivom Solid State Transformator.

Slike

  • /uploads/attachment/vest/2616/IPS_4959-1.JPG
  • /uploads/attachment/vest/2616/IPS_5031-1.JPG
  • /uploads/attachment/vest/2616/IPS_5086-1.JPG
  • /uploads/attachment/vest/2616/IPS_5150.JPG