Навигација

Прослава поводом успеха H-Bridges тима на светском такмичењу

У свечаној сали  зграде Техничких факултета, 23.09. је одржан коктел поводом успеха H-Bridges тима студената Електротехничког факултета на такмичењу IEEE International Future Energy Challenge.

На највећем светском такмичењу универзитетских тимова у области иновативних енергетски ефикасних решења, тим ЕТФ-а освојио је друго место и награду „The Best Innovative Design”.

Прослави је организована за преко 180 званица, међу којима су били представници академије, медија и привредници из нешто више од 50 компанија.

Декан, проф. др Дејан Гвоздић обратио се скупу и честитао награђеном тиму на изузетном успеху речима:

„Високи пласман тима Електротехничког факултета, који постиже из године у годину, указује да је реч о тиму који потиче из једне врхунске школе енергетске електронике.

Овај тим поседује једну мултидисциплинарност, једну повезаност струке у области електротехнике и рачунарства, и то је једна од кључних ствари која је довела до овог успеха, наравно поред свеукупне стручности, способности, пожртвованости и посвећености тима одговарајућем послу.“

Скупу су се обратили и руководилац лабораторије за дигитално управљање претварачима и погонима академик проф. др Слободан Вукосавић, који је изразио част и задовољство што је баш та лабораторија изнедрила овакве сјајне представнике ЕТФ-а, који су способни да нижу фантастичне успехе широм света.

Након професора Вукосавића, обратили су се и представници компанија Typhoon HIL  и Energize, који су честитали  награђеним студентима на сјајним резултатима,  поносни што су пружајући им подршку, на неки начин постали део једног тако успешног тима.

H-Bridges представници су приказали најзначајније детаље техничког решења и најавили будући пројекат под називом Solid State Transformator.

Слике

  • /uploads/attachment/vest/2616/IPS_4959-1.JPG
  • /uploads/attachment/vest/2616/IPS_5031-1.JPG
  • /uploads/attachment/vest/2616/IPS_5086-1.JPG
  • /uploads/attachment/vest/2616/IPS_5150.JPG