Navigacija

Nacionalni dani podataka i inovacija - "Data week 2022"

Pozivamo studente završnih godina osnovnih, master i doktorskih studija, istraživače, predstavnike privrede i javne uprave, na evropsku nedelju podataka.

Univerzitet u Beogradu - Elektrotehnički fakultet i Privredna komora Srbije - Služba za inovacije, organizuju događaj „Nacionalni dani podataka i inovacija“, koji će se održati u sklopu evropske nedelje podataka „Data Week 2022“, 1. i 2. juna 2022. godine u Beogradu. Nedelja podataka je prolećno okupljanje evropskih istraživačkih i inovacionih zajednica koje obrađuju podatke i primenjuju veštačku inteligenciju. U nedelji podataka, učesnici dele znanja i rezultate, diskutuju o temama od zajedničkog interesa, pronalaze sinergije, grade nove saradnje i identifikuju nove izazove i preporuke.

Prvog dana događaja, u sredu, 1. juna 2022. godine, od 10:00, u sali 1, Privredne komore Srbije (ul. Resavska 13-15) planiran je dan saradnje nauke i privrede na kome će se obratiti predstavnici organizatora događaja, državnih institucija, međunarodnih institucija, naučno-istraživačkih institucija (fakulteta i instituta) i predstavnici privrede.

Teme prvog dana događaja biće inovativni projekti koji su se u prethodnom periodu razvijali u Srbiji, naučni projekti zasnovani na velikim podacima, otvoreni portali i otvoreni podaci u Srbiji i regionu, infrastruktura koju koriste univerziteti i instituti za obradu podataka, akademski programi i predmeti na studijama uključeni na fakultetima iz ove oblasti, kao i  buduća saradnja između istraživačkih institucija i preduzeća koja posluju u Srbiji i regionu.

Drugog dana događaja, u četvrtak, 2. juna 2022. godine, od 10:00, u amfiteatru „Mihajlo Pupin“ (br. 65) na Elektrotehničkom fakultetu u Beogradu (ul. Bulevar kralja Aleksandra 73) biće održan studentski dan na kome će svoje interesantne projekte zasnovane na velikim podacima predstaviti predstavnici privrede, institucija koje su obrađivale podatke u cilju inovacija, kao i diplomci Univerziteta u Beogradu.

Za događaj je obavezna prijava putem linka:
https://tiny.cc/dataweek2022

Agenda događaja nalazi se u prilogu.