Навигација

Национални дани података и иновација - "Data week 2022"

Позивамо студенте завршних година основних, мастер и докторских студија, истраживаче, представнике привреде и јавне управе, на европску недељу података.

Универзитет у Београду - Електротехнички факултет и Привредна комора Србије - Служба за иновације, организују догађај „Национални дани података и иновација“, који ће се одржати у склопу европске недеље података „Data Week 2022“, 1. и 2. јуна 2022. године у Београду. Недеља података је пролећно окупљање европских истраживачких и иновационих заједница које обрађују податке и примењују вештачку интелигенцију. У недељи података, учесници деле знања и резултате, дискутују о темама од заједничког интереса, проналазе синергије, граде нове сарадње и идентификују нове изазове и препоруке.

Првог дана догађаја, у среду, 1. јуна 2022. године, од 10:00, у сали 1, Привредне коморе Србије (ул. Ресавска 13-15) планиран је дан сарадње науке и привреде на коме ће се обратити представници организатора догађаја, државних институција, међународних институција, научно-истраживачких институција (факултета и института) и представници привреде.

Теме првог дана догађаја биће иновативни пројекти који су се у претходном периоду развијали у Србији, научни пројекти засновани на великим подацима, отворени портали и отворени подаци у Србији и региону, инфраструктура коју користе универзитети и институти за обраду података, академски програми и предмети на студијама укључени на факултетима из ове области, као и  будућа сарадња између истраживачких институција и предузећа која послују у Србији и региону.

Другог дана догађаја, у четвртак, 2. јуна 2022. године, од 10:00, у амфитеатру „Михајло Пупин“ (бр. 65) на Електротехничком факултету у Београду (ул. Булевар краља Александра 73) биће одржан студентски дан на коме ће своје интересантне пројекте засноване на великим подацима представити представници привреде, институција које су обрађивале податке у циљу иновација, као и дипломци Универзитета у Београду.

За догађај је обавезна пријава путем линка:
https://tiny.cc/dataweek2022

Агенда догађаја налази се у прилогу.