Navigacija

Plaketa Matematičke gimnazije dodeljena Elektrotehničkom fakultetu

U nedelju 19.09.2021. godine u Kombank dvorani održana je Svečana akademija kojom je Matematička gimnazija u Beogradu obeležila 55 godina uspešnog rada. Nakon predstavljanja mnogobrojnih uspeha svojih učenika na međunarodnim takmičenjima, kao i izuzetnog horskog i folklornog programa koji su učenici predstavili, dodeljene su plakete pojedincima i institucijama sa kojima sarađuje ova jedinstvena škola od posebnog nacionalnog interesa i značaja.
Tom prilikom plaketa je dodeljena i Elektrotehničkom fakultetu Univerziteta u Beogradu, a dekan prof. dr Milo Tomašević zahvalio se na ovom priznanju koje je primio od direktorke Matematičke gimnazije profesorke Mirjane Katić.
On je naglasio da naš Fakultet i Matematička gimnazija dele iste vrednosti i da se preko polovine generacije maturanata ove gimnazije upisuje na Elektrotehnički fakultet, kao i da je dugogodišnji direktor ove škole, profesor Srđan Ognjanović, član Saveta našeg Fakulteta. Naglasivši simboliku broja 55 koji nosi ova godišnjica, on je rekao da Matematička gimnazija zaslužuje dve petice ili visokoškolsku desetku za svoj rad, kao i da predstavlja prepoznatljivu ključnu reč i biser obrazovanja u Srbiji.

Slike

  • /uploads/attachment/vest/2416/MVT_MG.JPG