Навигација

Плакета Математичке гимназије додељена Електротехничком факултету

У недељу 19.09.2021. године у Комбанк дворани одржана је Свечана академија којом је Математичка гимназија у Београду обележила 55 година успешног рада. Након представљања многобројних успеха својих ученика на међународним такмичењима, као и изузетног хорског и фолклорног програма који су ученици представили, додељене су плакете појединцима и институцијама са којима сарађује ова јединствена школа од посебног националног интереса и значаја.
Том приликом плакета је додељена и Електротехничком факултету Универзитета у Београду, а декан проф. др Мило Томашевић захвалио се на овом признању које је примио од директорке Математичке гимназије професорке Мирјане Катић.
Он је нагласио да наш Факултет и Математичка гимназија деле исте вредности и да се преко половине генерације матураната ове гимназије уписује на Електротехнички факултет, као и да је дугогодишњи директор ове школе, професор Срђан Огњановић, члан Савета нашег Факултета. Нагласивши симболику броја 55 који носи ова годишњица, он је рекао да Математичка гимназија заслужује две петице или високошколску десетку за свој рад, као и да представља препознатљиву кључну реч и бисер образовања у Србији.

Слике

  • /uploads/attachment/vest/2416/MVT_MG.JPG