Navigacija

Upis na osnovne akademske studije za državljane Republike Srbije koji su u školskoj 2020/2021. godini stekli stranu srednjoškolsku ispravu

Prema konkursu Univerziteta u Beogradu za upis na osnovne akademske studije za školsku  2021/2022. godinu, u okviru drugog upisnog roka, na Elektrotehnički fakultet mogu se upisati državljani Republike Srbije koji su u školskoj 2020/2021. godini stekli stranu srednjoškolsku ispravu.

Na osnovu odluke Vlade Republike Srbije, Elektrotehnički fakultet može upisati 4 studenta iz ove kategorije kandidata u statusu studenata koji se finansiraju iz budžeta, a koji prema konkursu steknu pravo upisa posle polaganja prijemnog ispita.

Na osnovu konkursa koji je raspisao Univerzitet u Beogradu (opšti uslovi konkursaprijava na konkurs je u četvrtak, 02. i  u petak, 03. septembra 2021. godine, od 11 do 13 časova, u Studentskom odseku (soba 92).

Kandidati prilikom prijave na konkurs predaju:

  • popunjen prijavni list (dobija se na Fakultetu)
  • dokaz o uplati naknade za prijavu na konkurs u iznosu od 8.000,00 dinara. Naknada se uplaćuje na žiro račun Elektrotehničkog fakulteta broj 840-1438666-48, model 97, poziv na broj 26800. Primalac je Elektrotehnički fakultet, a svrha uplate: Prijava na konkurs za upis na osnovne akademske studije

i overene fotokopije sledećih dokumenata:

  • svedočanstva sva četiri razreda završene srednje škole
  • diploma o položenom završnom, odnosno maturskom ispitu
  • rešenje o priznavanju diplome – nostrifikaciji

Originalna dokumenta se podnose na uvid prilikom prijave.

Polaganje prijemnog ispita iz Matematike obaviće se u ponedeljak, 06. septembra, a iz Fizike u utorak, 07. septembra 2021. godine.  O tačnom terminu i mestu polaganja kandidati će biti naknadno obavešteni.

Informacije vezane za upis biće objavljivane na sajtu Fakulteta, opcija Upis – Prijemni 2021. Molimo kandidate da ih redovno prate.