Navigacija

Upis na osnovne akademske studije bez polaganja prijemnog ispita

StudentskeUpis

Prema konkursu Univerziteta u Beogradu, u okviru drugog upisnog roka prijavljuju se za upis kandidati koji imaju pravo upisa bez polaganja prijemnog ispita, i to:

  1. Lice koje ima stečeno visoko obrazovanje na akademskim studijama prvog stepena, odnosno visoko obrazovanje stečeno po odredbama zakona koje su važile pre donošenja Zakona o visokom obrazovanju.
  2. Student druge visokoškolske ustanove koji je ostvario najmanje 60 ESPB bodova na studijskom programu osnovnih akademskih studija na drugoj visokoškolskoj ustanovi iz oblasti elektrotehničko i računarsko inženjerstvo. Student drugog univerziteta, odnosno druge samostalne visokoškolske ustanove, ne može se upisati na ovaj način, ukoliko mu je do okončanja studijskog programa na visokoškolskoj ustanovi na kojoj je upisan ostalo 60 ili manje ESPB bodova.
  3. Student Elektrotehničkog fakulteta koji je upisan na jedan studijski program, može upisati drugi studijski program u okviru istog fakulteta ako je položio sve ispite sa prve godine, odnosno ostvario najmanje 60 ESPB na upisanom studijskom programu.
  4. Student Elektrotehničkog fakulteta kome je prestao status studenta u skladu sa Statutom Univerziteta i Statutom Fakulteta (u slučaju ispisivanja sa studija, neupisivanja školske godine), koji je ostvario najmanje 60 ESPB  na studijskom programu.

Lice koje se upisuje bez prijemnog ispita može se upisati samo kao samofinansirajući studenti i ne ubraja se u odobreni broj studenata za određeni studijski program.

Prijava kandidata obaviće se od 02. do 15. septembra  2021. godine, od  11 do 13 časova, u Studentskom odseku (soba 92).

Kandidati prilikom prijave na konkurs predaju:

  • popunjen prijavni list (dobija se na Fakultetu)
  • molba - pisani zahtev za upis
  • overene fotokopije dokumenata po kojima ispunjavaju uslov za upis iz stava 1, 2, 3 ili 4
    (diplomu o završenom fakultetu i dodatak diplomi, odnosno uverenje o položenim ispitima sa brojem ostvarenih ESPB bodova, uverenje o položenim ispitima sa brojem ostvarenih ESPB bodova  za prelaz sa drugog fakulteta ili za prelaz na drugi studijski program u okviru ETF-a, rešenje o ispisu sa studija  na osnovu ispisa na lični zahtev, neupisivanja školske godine.....)

Originalna dokumenta se podnose na uvid prilikom prijave.

  • dokaz o uplati naknade za prijavu na konkurs u iznosu od 8.000,00 dinara. Naknada se uplaćuje na žiro račun Elektrotehničkog fakulteta broj 840-1438666-48, model 97, poziv na broj 26800. Primalac je Elektrotehnički fakultet, a svrha uplate: Prijava na konkurs za upis na osnovne akademske studije
     
  • Ukoliko je diploma ili uverenje stečeno na inostranom fakultetu podnosi se i overena fotokopija Rešenja o priznavanju studijskog programa.