Navigacija

Novi program master akademskih studija u saradnji Elektrotehničkog fakulteta i Fakulteta organizacionih nauka

Na konferenciji za medije održanoj u Vladi Republike Srbije u četvrtak, 5. septembra 2019. godine predstavljena su četiri interdisciplinarna studijska programa pod jedinstvenim nazivom Master 4.0, nastala kroz blisku saradnju univerziteta i privrede, a u cilju povezivanja savremenih IT znanja sa poslovnim veštinama potrebnim za razvoj digitalnih proizvoda i usluga.

Program „Napredne informacione tehnologije u ditigalnoj transformaciji“, koji će biti realizovan od oktobra 2019. godine, u saradnji Elektrotehničkog fakulteta i Fakulteta organizacionih nauka, pobedio je sa maksimalnim brojem poena na javnom konkursu za master program od nacionalnog značaja u organizaciji Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, u saradnji sa organizacijom „Digitalna Inicijativa Srbije“. Ideja ovog programa je da se kroz saradnju fakulteta kao partnerskih institucija i privrede, obezbedi da studenti slušaju najbolja predavanja na dva fakulteta i da se kroz blisku vezu sa kompanijama iz IT industrije dobije još kvalitetniji kadar u savremenim oblastima koje su neka vrsta izazova za IT kompanije koje posluju na tržištu u Srbiji i regionu, jer u tim oblastima postoji deficit kadrova.

Prva generacija od najviše 35 studenata je planirana da se upiše po objavljivanju konkursa u oktobru, po završetku akreditacije studijskog programa. Biće obezbeđeno 15 budžetskih mesta i 20 samofinansirajućih mesta, od kojih će 5 studenata stipendirati „Digitalna Inicijativa Srbije“.

Zajednički program ETF-a i FON-a obuhvatiće 4 oblasti/modula: analizu podataka, distribuirano računarstvo, interaktivno računarstvo, organizaciju i upravljanje. Ovaj program master akademskih studija trajaće 3 semestra i student treba da ostvari 90 ESPB, od toga 60 ESPB kroz položene predmete u prva dva semestra, 3 ESPB kroz stručnu praksu, 3 ESPB za timski startap projekat, 14 ESPB za istraživački deo master rada i 10 ESPB za izradu i odbranu master rada.

U realizaciji ovog programa učestvuju mnoge partnerske kompanije iz IT sektora kao i iz drugih sektora.

Link ka svim programima: https://www.dsi.rs/master40

 

Slike

  • /uploads/attachment/vest/2130/17.jpg