Navigacija

Tim Elektrotehničkog fakulteta H-Bridges pobednik svetskog IEEE takmičenja u oblasti inovativnih i energetski efikasnih rešenja - IFEC

Studentske

Tim studenata Elektrotehnikog fakulteta H-Bridges je na najbolji mogući način predstavio Fakultet, Univerzitet u Beogradu i Srbiju na najvećem svetskom univerzitetskom takmičenju u oblasti inovativnih i energetski efikasnih rešenja "International Future Energy Challenge 2019" (IFEC). U okviru finalnog dela takmičenja na Univerzitetu u Medisonu (savezna američka država Viskonsin) od 29. do 31. jula H-Bridges tim je osvojio prvo mesto. Naš tim je pobedio narednih 9 unverziteta u velikom finalu:

1.    *Delhi Technological University*
2.    *DHBW - Stuttgart*
3.    *Drexel University*
4.    *Gottfried Wilhelm Leibniz Universität Hannover*
5.    *Khalifa University of Science and Technology*
6.    *National Ilan University*
7.    *Tsinghua University*
8.    *Utah State University*
9.  *Virginia Tech*

Prototip električnog bicikla koji je razvijen u Laboratoriji za digitalno upravljanje i električna vozila Elektrotehničkog fakulteta je zadovoljio svaki pojedinacni kriterijum takmičenja. Tim ETF-a je jedini koji je uspešno prošao svih 15 testova bez kaznenih poena tokom bodovanja. I pored toga, zbog jake konkurencije na kraju je jedna disciplina odredila pobednika, u kojoj se rešenje tima sa ETF-a pokazalo kao najbolje u pogledu energetske efikasnosti. Nakon niza prezentacija, eksperimentalnih testiranja kako u laboratorijskim tako i u realnim uslovima (na terenu u vidu trke) možemo sa velikim zadovoljstvom da kažemo da će naš Fakultet u narednih godinu dana ponosno nositi svetsko priznanje od IEEE organizacije kao pobednik takmičenja IFEC.  U ocenjivanju projekata su učestvovali svetski stručnjaci iz akademije i industrije (vodećih američkih kompanija koje se bave razvojem e-bike rešenja).  

Tim studenata ETF-a koji je ostvario uspeh: Filip Cvejić (vođa tima), Ružica Cvetanović, Lazar Nikolovski, Miodrag Joksimović, Emir Kačapor, Luka Knežević, Jovana Cakić, Miloš Jankov, Nevena Paramentić, Nikola Branković, Nevena Bugarčić, Miloš Milešević, Kristina Radović, Silvester Forgo. Mentori tima: Prof. Slobodan Vukosavić i asistent Aleksandar Milić.

Čestitke timu studenata i Fakultetu na ostvarenom uspehu stigle su od predsednice Vlade Republike Srbije, brojnih kompanija koje su svesrdno pomogle realizaciju celog projekta, kao i drugih institucija i pojedinaca. 
 

Slike

  • /uploads/attachment/vest/2123/1.jpeg