Навигација

Тим Електротехничког факултета H-Bridges победник светског ИЕЕЕ такмичења у области иновативних и енергетски ефикасних решења - ИФЕЦ

Студентске

Тим студената Електротехниког факултета H-Bridges је на најбољи могући начин представио Факултет, Универзитет у Београду и Србију на највећем светском универзитетском такмичењу у области иновативних и енергетски ефикасних решења "International Future Energy Challenge 2019" (ИФЕЦ). У оквиру финалног дела такмичења на Универзитету у Медисону (савезна америчка држава Висконсин) од 29. до 31. јула H-Bridges тим је освојио прво место. Наш тим је победио наредних 9 унверзитета у великом финалу:

1.    *Delhi Technological University*
2.    *DHBW - Stuttgart*
3.    *Drexel University*
4.    *Gottfried Wilhelm Leibniz Universität Hannover*
5.    *Khalifa University of Science and Technology*
6.    *National Ilan University*
7.    *Tsinghua University*
8.    *Utah State University*
9.  *Virginia Tech*

Прототип електричног бицикла који је развијен у Лабораторији за дигитално управљање и електрична возила Електротехничког факултета је задовољио сваки појединацни критеријум такмичења. Тим ЕТФ-а је једини који је успешно прошао свих 15 тестова без казнених поена током бодовања. И поред тога, због јаке конкуренције на крају је једна дисциплина одредила победника, у којој се решење тима са ЕТФ-а показало као најбоље у погледу енергетске ефикасности. Након низа презентација, експерименталних тестирања како у лабораторијским тако и у реалним условима (на терену у виду трке) можемо са великим задовољством да кажемо да ће наш Факултет у наредних годину дана поносно носити светско признање од ИЕЕЕ организације као победник такмичења ИФЕЦ.  У оцењивању пројеката су учествовали светски стручњаци из академије и индустрије (водећих америчких компанија које се баве развојем е-бике решења).  

Тим студената ЕТФ-а који је остварио успех: Филип Цвејић (вођа тима), Ружица Цветановић, Лазар Николовски, Миодраг Јоксимовић, Емир Качапор, Лука Кнежевић, Јована Цакић, Милош Јанков, Невена Параментић, Никола Бранковић, Невена Бугарчић, Милош Милешевић, Кристина Радовић, Силвестер Форго. Ментори тима: Проф. Слободан Вукосавић и асистент Александар Милић.

Честитке тиму студената и Факултету на оствареном успеху стигле су од председнице Владе Републике Србије, бројних компанија које су свесрдно помогле реализацију целог пројекта, као и других институција и појединаца. 
 

Слике

  • /uploads/attachment/vest/2123/1.jpeg