Navigacija

ALGO KUP 2019 – takmičenje u algoritmima za srednjoškolce i studente

 

UNIVERZITET U BEOGRADU, ELEKTROTEHNIČKI FAKULTET
ODSEK ZA SOFTVERSKO INŽENJERSTVO

 


Bulevar kralja Aleksandra 73, 11120 Beograd, p. fah 35-54; tel: 011/324-8464;


Nedelja, 12. maj 2019. u 11:00

Elektrotehnički fakultet u Beogradu, laboratorija 70

 

Ove godine Elektrotehnički fakultet (ETF) po prvi put organizuje takmičenje u programiranju „Algo kup 2019“ za učenike srednjih škola i studente osnovnih i master akademskih studija. Takmičenje će se održati u nedelju, 12. maja 2019. godine na ETF-u.

Takmičenje je napravljeno po uzoru na najpoznatija regionalna i svetska algoritamska takmičenja „ACM ICPC“, „Google Code Jam“, „Topcoder“ i druga. Na takmičenju učestvuje 31 tim, od toga 20 studentskih timova i 11 srednjoškolskih timova. Timove čine 3 učenika iz iste srednje škole ili 3 studenta sa istog univerziteta. Tokom trajanja takmičenja, koje traje pet časova, svaki tim će programirati na jednom računaru. Tokom takmičenja, dozvoljena je komunikacija samo između članova tima i organizatora, i takmičari mogu da se smenjuju na računaru tog tima. Dostupni programski jezici na takmičenju su: C, C++, Java i Python. Osim uspešnog rešavanja zadataka, važno je i koji tim će rešiti pre svaki od zadataka.

„Algo kup 2019“ organizuje grupa profesora, asistenata i studenata završne godine ETF-a u Beogradu. Takmičenje se organizuje pod pokroviteljstvom Odseka za softversko inženjerstvo, najvećeg odseka na Elektrotehničkom fakultetu u Beogradu, koji ove godine proslavlja 15 godina postojanja i na ovaj odsek će se u junu upisati 16. generacija novih studenata. Najbolja tri tima na takmičenju „Algo kup 2019“ dobiće vredne nagrade: LED monitore, bežične slušalice i SSD hard diskove.

Elektrotehnički fakultet u Beogradu već četiri decenije posvećuje posebnu pažnju obrazovanju iz oblasti računarstva, a programi studija iz ove oblasti svojom kompletnošću i kvalitetom doprineli su da se diploma visoko vrednuje u domaćim, ali i u velikim svetskim kompanijama. Ovakvim takmičenjem, koje fakultet prvi put organizuje, ETF želi da popularizuje programiranje među studentima i učenicima, a cilj takmičenja je i da on bude dodatni trening za internacionalna takmičenja kao što su „ACM ICPC“ i „BubbleCup“.

Sponzor takmičenja je firma Comtrade.

Više informacija o događaju možete naći na: http://algokupsrbija.etf.rs.