Навигација

АЛГО КУП 2019 – такмичење у алгоритмима за средњошколце и студентe

 

УНИВЕРЗИТЕТ У БЕОГРАДУ, ЕЛЕКТРОТЕХНИЧКИ ФАКУЛТЕТ
ОДСЕК ЗА СОФТВЕРСКО ИНЖЕЊЕРСТВО

 


Булевар краља Александра 73, 11120 Београд, п. фах 35-54; тел: 011/324-8464;


Недеља, 12. мај 2019. у 11:00

Електротехнички факултет у Београду, лабораторија 70

 

Ове године Електротехнички факултет (ЕТФ) по први пут организује такмичење у програмирању „Алго куп 2019“ за ученике средњих школа и студенте основних и мастер академских студија. Такмичење ће се одржати у недељу, 12. маја 2019. године на ЕТФ-у.

Такмичење је направљено по узору на најпознатија регионална и светска алгоритамска такмичења „ACM ICPC“, „Google Code Jam“, „Topcoder“ и друга. На такмичењу учествује 31 тим, од тога 20 студентских тимова и 11 средњошколских тимова. Тимове чине 3 ученика из исте средње школе или 3 студента са истог универзитета. Током трајања такмичења, које траје пет часова, сваки тим ће програмирати на једном рачунару. Током такмичења, дозвољена је комуникација само између чланова тима и организатора, и такмичари могу да се смењују на рачунару тог тима. Доступни програмски језици на такмичењу су: C, C++, Java и Python. Осим успешног решавања задатака, важно је и који тим ће решити пре сваки од задатака.

„Алго куп 2019“ организује група професора, асистената и студената завршне године ЕТФ-а у Београду. Такмичење се организује под покровитељством Одсека за софтверско инжењерство, највећег одсека на Електротехничком факултету у Београду, који ове године прославља 15 година постојања и на овај одсек ће се у јуну уписати 16. генерација нових студената. Најбоља три тима на такмичењу „Алго куп 2019“ добиће вредне награде: ЛЕД мониторе, бежичне слушалице и ССД хард дискове.

Електротехнички факултет у Београду већ четири деценије посвећује посебну пажњу образовању из области рачунарства, а програми студија из ове области својом комплетношћу и квалитетом допринели су да се диплома високо вреднује у домаћим, али и у великим светским компанијама. Оваквим такмичењем, које факултет први пут организује, ЕТФ жели да популаризује програмирање међу студентима и ученицима, а циљ такмичења је и да он буде додатни тренинг за интернационална такмичења као што су „ACM ICPC“ и „BubbleCup“.

Спонзор такмичења је фирма Comtrade.

Више информација о догађају можете наћи на: http://algokupsrbija.etf.rs.