Navigacija

Rang lista za upis na prvu godinu master akademskih studija za školsku 2018/2019. godinu posle primedbi

StudentskeUpis

Komisija za studije drugog stepena razmatrala je uložene primedbe na objavljenu jedinstvenu preliminarnu rang listu prijavljenih kandidata za upis na master akademske studije za školsku 2018/19. godinu i donela sledeće odluke:

Usvojene žalbe kandidata:

Majkl Milinković

Petar Radošević

Odbijene žalbe kandidata:

Aleksandar Vasiljević 

Petar Petrović 

Rade Kalinić 

Jovan Samouković 

Na osnovu konkursa  i odobrenog broja studenata za upis 350 kandidata na rang listi, do ranga  371 na jedinstvenoj rang listi, stekli su pravo upisa  na teret budžeta. Ostali kandidati na rang listi mogu se upisati u statusu samofinansiranja.

Na jedinstvenoj rang listi posle primedbi, kandidati koji su ranije bili upisani na master akademske studije u statusu finansiranja iz budžeta, obeleženi su da nemaju pravo upisa na  teret budžeta. 

Prema konkursu Univerziteta u Beogradu strani državljani upisuju se u statusu samofinasirajućih studenata.

·      JEDINSTVENA RANG LISTA  KANDIDATA POSLE PRIMEDBI 

Kandidati koji se upisuju  uz dopunske ispite nalaze se na jedinstvenoj rang listi i mogu se upisati samo kao samofinansirajući studenti. U prilogu je spisak kandidata koji se upisuju uz dopunske ispite:

Eventualne žalbe na jedinstvenu rang listu posle primedbi mogu se uputiti u pismenoj formi  Dekanu fakulteta, u sredu, 10.oktobra,  od 11 do 13 časova, u Studentskom odseku, šalter za master studije. Odluke Dekana po eventualno podentim žalbama biće objavljene  u 14 časova.

Konačna rang lista primljenih kandidata za upis biće objavljena sutra, u sredu, 10.oktobra  u popodnevnim časovima, na sajtu Fakulteta.

Upis kandidata koji su stekli pravo finasiranja na teret budžeta,  obaviće se  u četvrtak, 11. oktobra  i u petak, 12. oktobra, od 10 do 16 časova.  

U petak, 12.oktobra  u 16  časova obaviće se prozivka za eventualno preostala slobodna mesta za finansiranje iz budžeta. Kandidati koji su ispod ranga 371, a koji eventualno mogu biti upisani na teret budžeta posle prozivke, moraju biti prisutni u 16 časova na prozivci. Odmah nakon prozivke nastaviće se sa upisom prozvanih kandidata koji se upisuju na teret budžeta. 

Upis kandidata u statusu samofinasiranja obaviće se u subotu, 13.oktobra, od 10 do 12 časova u Studentskom odseku.

Za upražnjena preostala mesta po završetku prvog upisnog roka, raspisaće se novi konkurs, o čemu će biti istaknuto novo obaveštenje, u ponedeljak, 15. oktobra 2018.

Za upis je potrebno:

  • indeks se dobija na upisu 
  • popunjen prijavni list (obrazac ŠV-20) dobija se na upisu
  • dve fotografije formata 3,5 h 4,5 cm 
  • priznanica o uplaćenoj nadoknadi za Univerzitet u visini od 100  dinara na žiro račun Elektrotehničkog fakulteta broj, 840-1438666-48, model 97, poziv na broj 80200, svrha uplate „za Univerzitet“ (plaćaju svi studenti)
  • Samofinansirajući studenti podnose i priznanicu o uplaćenoj nadoknadi za Univerzitet u visini od 1.500 dinara na žiro račun Elektrotehničkog fakulteta broj 840-1438666-48, model 97, poziv na broj 80200, svrha uplate „za Univerzitet „ ( uplata se može objediniti na jednoj uplatnici 1600 dinara)
  • overena fotokopija izvoda iz matične knjige rođenih 
  • overene fotokopija uverenja o diplomiranju ili diplome – original na uvid 
  • overena fotokopija uverenja o položenim ispitima ili dodatka diplome – original na uvid 

Kandidati koji su osnovne studije završili u inostranstvu, ne računajući Republiku Srpsku, prilikom upisa moraju priložiti rešenje o priznavanju strane visokoškolske isprave za odgovarajuće prethodne nivoe studija od strane Univerziteta u Beogradu. Ako je postupak o priznavanju strane visokoškolske isprave od strane Univerziteta u Beogradu u toku, prilikom upisa moraju podneti dokaz o tome. Rešenje o priznavanju moraju dostaviti Studentskom odseku odmah po dobijanju od strane Univerziteta.

Samofinansirajući studenti školarinu u visini od 147.000,00 dinara mogu platiti u četiri jednake rate. Prva rata u iznosu od 36.750 dinara uplaćuje se prilikom upisa. Uplata školarine se vrši na žiro račun Elektrotehničkog fakulteta broj 840-1438666-48, model 97, poziv na broj 80200, svrha uplate: školarina.

Školarina za studente sa dopunskim ispitima biće obračunata na osnovu kredita za dopunske ispite (1.800 dinara po kreditu).

Po obavljenom upisu studenti su u obavezi da sa novim indeksom otvore nalog u Računskom centru (promena lozinke) kako bi pristupili servisima i da prijave predmete preko studentskih servisa (ukupno 5 predmeta), na osnovu pravila „3 + 2“, gde su najmanje 3 predmeta obavezno iz A grupe predmeta upisanog modula. Preostala 2 predmeta mogu biti predmeti A ili B grupe upisanog modula, ili predmeti nekog drugog modula. Jedan predmet iz grupe B može se zameniti sa dva predmeta iz grupe opšteobrazovnih predmeta.