Navigacija

Upis školske 2016/17. godine za studente master studija

Upis školske 2016/17. godine za studente master studija

Upis će se obaviti od četvrtka, 06.10. do 14. 10. 2016. godine od 11 do 13 časova, u Studentskom odseku.

I Obaveštenje za studente master akademskih studija koji su master studije upisali školske 2015/16. godine

Studenti koji do 30. septembra 2016. godine ne završe master akademske studije, odnosno ne odbrane master rad, moraju, ako žele da nastave studije, da upišu školsku 2016/17. godinu, i to:

  • mogu da se upišu samo u statusu samofinansirajućih studenata i plaćaju bodove za prenesene, nepoložene ispite i 6 ESPB bodova za master rad, po ceni od 2450 dinara po bodu,
  • ako menjaju plan studija, pri upisu podnose molbu za zamenu predmeta i za te predmete, ako se odobri zamena, plaćaju cenu prvog praćenja predmeta od 2450 dinara po bodu.

II Obaveštenje za studente master akademskih studija koji su master studije upisali školske 2014/15. godine

Studenti koji do 30. septembra 2016. godine ne završe master akademske studije, odnosno ne odbrane master rad, moraju, ako žele da nastave studije, da upišu školsku 2016/17. godinu, uz podnošenje molbe za produžetak master studija za dva semestra.

  • To pravo imaju samo studenti koji su položili sve ispite i ostvarili 30 ESPB.
  • Za master rad studenti plaćaju 30 ESPB bodova po ceni od 2450 dinara po bodu.

Od ove školske godine pre upisa studenti su u obavezi da preko svojih servisa popune elektronski upisni list obrazac ŠV-20. Sva polja u obrascu moraju biti popunjena.

Papirni obrasci za upis se ne popunjavaju.

Za upis je potrebno:

  • indeks
  • uplatnica za Univerzitet u iznosu od 100- dinara, koju plaćaju svi studenti
  • uplatnica za Univerzitet u iznosu od 1.000- dinara, koju plaćaju studenti koji se upisuju u statusu samofinansirajućih studenata.

Uplata za Univerzitet za samofinansirajuće studente može se objediniti i uplatiti u iznosu od 1100- dinara na jednoj uplatnici.

Uplata se vrši na žiro račun Elektrotehničkog fakulteta broj 840-1438666-48, model 97, sa pozivom na br. 80200; svrha: “za Univerzitet“.

Školarina se može uplatiti u četiri rate, preko studentskih naloga. Rok za uplatu prve rate je 31. oktobar 2015. godine.

III Obaveštenje za studente master akademskih studija koji su izgubili status studenta

Studenti koji ne završe master studije do 30. septembra 2016. godine, nemaju uslov za produžetak studija za dva semestra i izgubili su status studenta, mogu se upisati ponovo na master studije u drugom upisnom roku za master studije u školskoj 2016/17. godini, o čemu će biti postavljeno dodatno obaveštenje.

U drugom upisnom roku mogu se upisati:

  • Studenti koji su bili upisani i nisu završili master studije a položili su sve ispite i ostvarili su 30 ESPB bodova. Ovi studenti se upisuju van odobrene kvote za upis u statusu samofinansiranja.
  • Studenti  koji su bili upisani i nisu završili master studije, a nemaju položene sve ispite, konkurišu za ponovni upis u drugom upisnom roku. Ovi  studenti se upisuju u statusu samofinansiranja.

Izvod iz teksta konkursa:

Ukoliko preostane slobodnih mesta posle upisa u prvom upisnom roku, biće raspisan drugi upisni rok. Obaveštenje o drugom upisnom roku biće pravovremeno objavljeno na sajtu Fakulteta.

U drugom upisnom roku mogu da konkurišu i kandidati koji su bili upisani na master akademske studije na Elektrotehničkom fakultetu u Beogradu. Ovi studenti se upisuju u statusu samofinansiranja.

Ovi studenti predaju popunjenu prijavu na konkurs i plaćaju 7000 dinara na ime ponovnog upisa i priznavanja položenih  ispita o čemu odluku donosi Komisija za studije  drugog stepena.

U prilogu je dopis Prodekana za nastavu koji ste već dobili sa detaljnijim informacijama.

Dopis Prodekana za nastavu

Poštovane koleginice i kolege,

Podsetiću vas na neke važne datume bitne za upis na master studije Elektrotehničkog fakulteta u Beogradu.

  1. Ukoliko ste predali master rad i on je bio na javnom uvidu tokom septembra, upisane su vam sve ocene ali niste obavili odbranu treba što pre lično da mi se javite. Poželjno je da dođete u kabinet 93 u prvom narednom terminu prijema studenata, u četvrtak 6.9.2016. godine od 11-12 časova.
  2. Studenti upisani 2015. godine (kojima 30. septembra ističe prva godina od upisa), koji nisu odbranili master rad u školskoj 2015/2016. godini, pri upisu naredne godine plaćaju 6 ESPB bodova za master rad i dodatne bodove po punoj ceni za svaki preneti ispit. Ovi studenti se mogu upisati u drugu godinu studija već od sutra.
  3. Studenti upisani 2014. godine (kojima je 30. septembra istekla druga godina od upisa) koji nisu odbranili master rad  u školskoj 2015/2016. godini a imaju položene sve ispite, mogu podneti molbu za nastavak studija za još godinu dana. Ako molba bude odobrena, ovi studenti imaju na raspolaganju treću uzastopnu godinu, tokom koje moraju da odbrane master rad. Oni pri upisu treće godine plaćaju 30 ESPB bodova za prenet master rad (polovina školarine). I ovi studenti mogu podneti molbu za upis u produženu godinu studija već od sutra.
  4. Studenti koji su upisani 2014. godine (kojima je 30. septembra istekla druga godina od upisa) koji do 30. septembra nisu položili sve ispite gube status studenta po sili zakona. Ovi studenti se mogu upisati sa novim brojem indeksa (isključivo u statusu samofinansirajućeg studenta), nakon čega se pokreće proces priznavanja ispita i dodeljuje im se novi rok do koga moraju završiti studije. Kako ovi studenti nemaju položene sve ispite (imaju osvojeno manje od 30 ESPB), oni se mogu upisati samo u drugom upisnom roku na nepopunjena mesta iz odobrene kvote za master studije. Početak drugog upisnog roka će biti najavljen na sajtu fakulteta.
  5. Studenti koji su upisani 2013. godine (kojima je 30. septembra istekla treća godina od upisa) koji nisu odbranili master rad u školskoj 2015/2016. godini gube status studenta po sili zakona. Ovi studenti se mogu upisati sa novim brojem indeksa (isključivo u statusu samofinansirajućeg studenta), nakon čega se pokreće proces priznavanja ispita i dodeljuje im se novi rok do koga moraju završiti studije. Kako ovi studenti imaju položene sve ispite (osvojenih 30 ESPB), oni se mogu upisati van upisnih rokova, van odobrene kvote za master studije. Upis ove kategorije studenata počeće nakon 15. oktobra.
  6. Za studente koji su prethodnih godina upisani sa novim brojem indeksa po pitanju dužine studiranja važe ista pravila kao i za studente koji nisu menjali broj indeksa. Ukoliko ne polože sve ispite, nakon isteka dve godine prestaje im status studenta. Ako polože sve ispite, i oni nakon isteka dve godine imaju pravo produžetka studija najviše za dva semestra.

Podsećam vas da studente primam svakog ponedeljka i četvrtka od 11-12 časova u kabinetu 93. Ako imate bilo kakvih nedoumica oko ovih pravila molim vas da se javite u navedenim terminima.

 

Prodekan za nastavu
prof. dr Predrag Ivaniš