Навигација

Упис школскe 2016/17. године за студенте мастер студија

Упис школскe 2016/17. године за студенте мастер студија

Упис ће се обавити од четвртка, 06.10. до 14. 10. 2016. године од 11 до 13 часова, у Студентском одсеку.

I Обавештење за студенте мастер академских студија који су мастер студије уписали школске 2015/16. године

Студенти који до 30. септембра 2016. године не заврше мастер академске студије, односно не одбране мастер рад, морају, ако желе да наставе студије, да упишу школску 2016/17. годину, и то:

  • могу да се упишу само у статусу самофинансирајућих студената и плаћају бодове за пренесене, неположене испите и 6 ЕСПБ бодова за мастер рад, по цени од 2450 динара по боду,
  • ако мењају план студија, при упису подносе молбу за замену предмета и за те предмете, ако се одобри замена, плаћају цену првог праћења предмета од 2450 динара по боду.

II Обавештење за студенте мастер академских студија који су мастер студије уписали школске 2014/15. године

Студенти који до 30. септембра 2016. године не заврше мастер академске студије, односно не одбране мастер рад, морају, ако желе да наставе студије, да упишу школску 2016/17. годину, уз подношење молбе за продужетак мастер студија за два семестра.

  • То право имају само студенти који су положили све испите и остварили 30 ЕСПБ.
  • За мастер рад студенти плаћају 30 ЕСПБ бодова по цени од 2450 динара по боду.

Од ове школске године пре уписа студенти су у обавези да преко својих сервиса попуне електронски уписни лист образац ШВ-20. Сва поља у обрасцу морају бити попуњена.

Папирни обрасци за упис се не попуњавају.

За упис је потребно:

  • индекс
  • уплатница за Универзитет у износу од 100- динара, коју плаћају сви студенти
  • уплатница за Универзитет у износу од 1.000- динара, коју плаћају студенти који се уписују у статусу самофинансирајућих студената.

Уплата за Универзитет за самофинансирајуће студенте може се објединити и уплатити у износу од 1100- динара на једној уплатници.

Уплата се врши на жиро рачун Електротехничког факултета број 840-1438666-48, модел 97, са позивом на бр. 80200; сврха: “за Универзитет“.

Школарина се може уплатити у четири рате, преко студентских налога. Рок за уплату прве рате је 31. октобар 2015. године.

III Обавештење за студенте мастер академских студија који су изгубили статус студента

Студенти који не заврше мастер студије до 30. септембра 2016. године, немају услов за продужетак студија за два семестра и изгубили су статус студента, могу се уписати поново на мастер студије у другом уписном року за мастер студије у школској 2016/17. години, о чему ће бити постављено додатно обавештење.

У другом уписном року могу се уписати:

  • Студенти који су били уписани и нису завршили мастер студије а положили су све испите и остварили су 30 ЕСПБ бодова. Ови студенти се уписују ван одобрене квоте за упис у статусу самофинансирања.
  • Студенти  који су били уписани и нису завршили мастер студије, а немају положене све испите, конкуришу за поновни упис у другом уписном року. Ови  студенти се уписују у статусу самофинансирања.

Извод из текста конкурса:

Уколико преостане слободних места после уписа у првом уписном року, биће расписан други уписни рок. Обавештење о другом уписном року биће правовремено објављено на сајту Факултета.

У другом уписном року могу да конкуришу и кандидати који су били уписани на мастер академске студије на Електротехничком факултету у Београду. Ови студенти се уписују у статусу самофинансирања.

Ови студенти предају попуњену пријаву на конкурс и плаћају 7000 динара на име поновног уписа и признавања положених  испита о чему одлуку доноси Комисија за студије  другог степена.

У прилогу је допис Продекана за наставу који сте већ добили са детаљнијим информацијама.

Допис Продекана за наставу

Поштоване колегинице и колеге,

Подсетићу вас на неке важне датуме битне за упис на мастер студије Електротехничког факултета у Београду.

  1. Уколико сте предали мастер рад и он је био на јавном увиду током септембра, уписане су вам све оцене али нисте обавили одбрану треба што пре лично да ми се јавите. Пожељно је да дођете у кабинет 93 у првом наредном термину пријема студената, у четвртак 6.9.2016. године од 11-12 часова.
  2. Студенти уписани 2015. године (којима 30. септембра истиче прва година од уписа), који нису одбранили мастер рад у школској 2015/2016. години, при упису наредне године плаћају 6 ЕСПБ бодова за мастер рад и додатне бодове по пуној цени за сваки пренети испит. Ови студенти се могу уписати у другу годину студија већ од сутра.
  3. Студенти уписани 2014. године (којима је 30. септембра истекла друга година од уписа) који нису одбранили мастер рад  у школској 2015/2016. години а имају положене све испите, могу поднети молбу за наставак студија за још годину дана. Ако молба буде одобрена, ови студенти имају на располагању трећу узастопну годину, током које морају да одбране мастер рад. Они при упису треће године плаћају 30 ЕСПБ бодова за пренет мастер рад (половина школарине). И ови студенти могу поднети молбу за упис у продужену годину студија већ од сутра.
  4. Студенти који су уписани 2014. године (којима је 30. септембра истекла друга година од уписа) који до 30. септембра нису положили све испите губе статус студента по сили закона. Ови студенти се могу уписати са новим бројем индекса (искључиво у статусу самофинансирајућег студента), након чега се покреће процес признавања испита и додељује им се нови рок до кога морају завршити студије. Како ови студенти немају положене све испите (имају освојено мање од 30 ЕСПБ), они се могу уписати само у другом уписном року на непопуњена места из одобрене квоте за мастер студије. Почетак другог уписног рока ће бити најављен на сајту факултета.
  5. Студенти који су уписани 2013. године (којима је 30. септембра истекла трећа година од уписа) који нису одбранили мастер рад у школској 2015/2016. години губе статус студента по сили закона. Ови студенти се могу уписати са новим бројем индекса (искључиво у статусу самофинансирајућег студента), након чега се покреће процес признавања испита и додељује им се нови рок до кога морају завршити студије. Како ови студенти имају положене све испите (освојених 30 ЕСПБ), они се могу уписати ван уписних рокова, ван одобрене квоте за мастер студије. Упис ове категорије студената почеће након 15. октобра.
  6. За студенте који су претходних година уписани са новим бројем индекса по питању дужине студирања важе иста правила као и за студенте који нису мењали број индекса. Уколико не положе све испите, након истека две године престаје им статус студента. Ако положе све испите, и они након истека две године имају право продужетка студија највише за два семестра.

Подсећам вас да студенте примам сваког понедељка и четвртка од 11-12 часова у кабинету 93. Ако имате било каквих недоумица око ових правила молим вас да се јавите у наведеним терминима.

 

Продекан за наставу
проф. др Предраг Иваниш