Navigacija

Obeležavanje zlatnog jubileja upisa na ETF 1966. godine

Drage koleginice i kolege, generacijo '66,

Kao što verovatno već znate, Elektrotehnički fakultet Univerziteta u Beogradu dodeljuje ZLATNI INDEKS svojim bivšim studentima povodom 50 godina od upisa. Mi, dole potpisani "brucoši" generacije školske 1966/67, pokrenuli smo pripreme za obeležavanje ovog jubileja. Želimo da se nakon POLA VEKA od upisa okupimo, 'prepoznamo', ispričamo i evociramo uspomene iz studentskih dana i, kao obeležje našeg jubilarnog okupljanja, dobijemo od Fakulteta ZLATNI INDEKS. Planiramo da okupljanje počne na Elektrotehničkom fakultetu u amfiteatru 56, gde će se održati prigodni govori i podeliti zlatni indeksi, a da zatim odemo u neki restoran na svečani ručak i druženje. Pozvaćemo, naravno, i naše profesore i asistente, od kojih, nažalost, nisu svi živi. Očekujemo mnogo slikanja, snimanja, TV i novine, i sve što ovakav događaj zaslužuje. Odredili smo već i datum, 28. maj 2016, a u skladu sa raspoloživim salama na Fakultetu.

Da bi naš zlatni jubilej u potpunosti uspeo važno je da se što veći broj naših koleginica i kolega, koji se nalaze širom sveta, informiše o njemu. Zbog toga vas molimo da o ovoj akciji proširite vest svima koje poznajete ili ste sa njima u kontaktu. Nama, članovima Inicijalnog organizacionog odbora, predstoji dosta posla, pa vas takođe molimo za punu i blagovremenu saradnju.

Ovo pozivno pismo smo stavili i na adresu:

https://docs.google.com/spreadsheets/d/1sYPSfZWwgCPRTcos0bB-D4SWnrnqurNhEc-TGlhORHU/edit?usp=sharing

gde ćete ubuduće moći da pratiti ažurirane informacije. Na toj adresi je i Excel dokument sa spiskom redovnih i vanrednih studenata upisanih na 1. godinu studija školske 1966/67. godine, kao i slika zlatnog indeksa koji ćete dobiti. Koristeći se iskustvom prethodnih generacija u organizaciji ovog događaja prihvatili smo ideju da u indeksu stoje dve slike - jedne iz studentskih dana i druge kako sada izgledate, smatrajući da ovaj indeks zaslužuje obe slike. I jedna NAPOMENA - u tabelu ne možete sami upisivati nikakve podatke, ona je za vas read only, a svu korespodenciju obavljaćemo preko sledeće imejl adrese, koju smo za ovu priliku dobili u Računskom centru Fakulteta:

zlatniindeks66@etf.rs

U prvom koraku neophodno je da proverite svoje već unete podatke (ime, prezime, smer i broj indeksa), jer su moguće greške. Podsećamo vas da su tada postojala samo tri odseka, koji su se obeležavali kao TO, EO i NO. Ako treba nešto korigovati, sve izmene naznačite i pošaljite nam na gore pomenuti mejl.

Drugo što očekujemo od vas je da u mejlu navedete:

  • u SUBJECT-u ime, prezime i broj indeksa, kako bismo nedvosmisleno znali na koga se odnose poslati podaci;
  • adresu gde sada živite;
  • vašu imejl adresu;
  • da li želite zlatni indeks;
  • da li već sada imate u planu da dođete na svečani skup;
  • da li već sada imate u planu da dođete na svečani ručak;
  • bilo kakvu dodatnu informaciju, kao komentar.

Sledeći korak, kome takođe možete odmah pristupiti, jeste priprema dve naznačene fotografije, po mogućstvu bar ove skorašnje u boji. Fotografije će u zlatnom indeksu biti redukovane na format kao za pasoš (3 x 4 cm). Nadamo se da u ličnoj arhivi možete naći i izabrati fotografiju iz onog vremena, ako je već nemate u indeksu ili ste indeks negde zaturili. Kod kopiranja fotografije ili slikanja vodite računa o kvalitetu slika, jer kako nam pošaljete tako će biti unete u indeks. Ove fotografije ćemo posebno ubaciti u jedan dokument koji ćemo staviti na internet, prvom prilikom čim dobijemo prve slike, i dostaviti vam link kako biste mogli pratiti ko se prijavio i "kako izgleda posle pola veka", a u cilju da se lakše "prepoznamo" na svečanom skupu!

O narednim koracima bićete blagovremeno obavešteni, zato su važni vaši mejlovi. Najvažniji korak će biti uplata iznosa koji treba da pokrije štampanje indeksa i svečani ručak. To ćemo moći da odredimo tek kada budemo imali približan konačan broj prisutnih na svečanom ručku (zato je potrebno da se što pre prijavite). Naravno, neko će želeti samo zlatni indeks, zbog nemogućnosti da prisustvuje svečanom skupu, i u tom slučaju mora navesti u komentaru ko će preuzeti indeks.

Srdačan pozdrav i dobro zdravlje žele vam članovi Inicijalnog organizacionog odbora, poređani po azbučnom redu

Jovan Elazar, NO, 244/66, elazar@etf.rs
Mirjana Jarić, TO, 155/66, mirjana.jaric@gmail.com
Slobodan Jovičić, TO, 142/66, jovicic@etf.rs
Milan Savić, EO, 106/66, savic_ms@etf.rs
Slobodan Ćuk, EO, 33/66, cuk@teslaco.com