Навигација

Обележавање златног јубилеја уписа на ЕТФ 1966. године

Драге колегинице и колеге, генерацијо '66,

Као што вероватно већ знате, Електротехнички факултет Универзитета у Београду додељује ЗЛАТНИ ИНДЕКС својим бившим студентима поводом 50 година од уписа. Ми, доле потписани "бруцоши" генерације школске 1966/67, покренули смо припреме за обележавање овог јубилеја. Желимо да се након ПОЛА ВЕКА од уписа окупимо, 'препознамо', испричамо и евоцирамо успомене из студентских дана и, као обележје нашег јубиларног окупљања, добијемо од Факултета ЗЛАТНИ ИНДЕКС. Планирамо да окупљање почне на Електротехничком факултету у амфитеатру 56, где ће се одржати пригодни говори и поделити златни индекси, а да затим одемо у неки ресторан на свечани ручак и дружење. Позваћемо, наравно, и наше професоре и асистенте, од којих, нажалост, нису сви живи. Очекујемо много сликања, снимања, ТВ и новине, и све што овакав догађај заслужује. Одредили смо већ и датум, 28. мај 2016, а у складу са расположивим салама на Факултету.

Да би наш златни јубилеј у потпуности успео важно је да се што већи број наших колегиница и колега, који се налазе широм света, информише о њему. Због тога вас молимо да о овој акцији проширите вест свима које познајете или сте са њима у контакту. Нама, члановима Иницијалног организационог одбора, предстоји доста посла, па вас такође молимо за пуну и благовремену сарадњу.

Ово позивно писмо смо ставили и на адресу:

https://docs.google.com/spreadsheets/d/1sYPSfZWwgCPRTcos0bB-D4SWnrnqurNhEc-TGlhORHU/edit?usp=sharing

где ћете убудуће моћи да пратити ажуриране информације. На тој адреси је и Еxцел документ са списком редовних и ванредних студената уписаних на 1. годину студија школске 1966/67. године, као и слика златног индекса који ћете добити. Користећи се искуством претходних генерација у организацији овог догађаја прихватили смо идеју да у индексу стоје две слике - једне из студентских дана и друге како сада изгледате, сматрајући да овај индекс заслужује обе слике. И једна НАПОМЕНА - у табелу не можете сами уписивати никакве податке, она је за вас реад онлy, а сву коресподенцију обављаћемо преко следеће имејл адресе, коју смо за ову прилику добили у Рачунском центру Факултета:

zlatniindeks66@etf.rs

У првом кораку неопходно је да проверите своје већ унете податке (име, презиме, смер и број индекса), јер су могуће грешке. Подсећамо вас да су тада постојала само три одсека, који су се обележавали као ТО, ЕО и НО. Ако треба нешто кориговати, све измене назначите и пошаљите нам на горе поменути мејл.

Друго што очекујемо од вас је да у мејлу наведете:

  • у SUBJECT-у име, презиме и број индекса, како бисмо недвосмислено знали на кога се односе послати подаци;
  • адресу где сада живите;
  • вашу имејл адресу;
  • да ли желите златни индекс;
  • да ли већ сада имате у плану да дођете на свечани скуп;
  • да ли већ сада имате у плану да дођете на свечани ручак;
  • било какву додатну информацију, као коментар.

Следећи корак, коме такође можете одмах приступити, јесте припрема две назначене фотографије, по могућству бар ове скорашње у боји. Фотографије ће у златном индексу бити редуковане на формат као за пасош (3 x 4 цм). Надамо се да у личној архиви можете наћи и изабрати фотографију из оног времена, ако је већ немате у индексу или сте индекс негде затурили. Код копирања фотографије или сликања водите рачуна о квалитету слика, јер како нам пошаљете тако ће бити унете у индекс. Ове фотографије ћемо посебно убацити у један документ који ћемо ставити на интернет, првом приликом чим добијемо прве слике, и доставити вам линк како бисте могли пратити ко се пријавио и "како изгледа после пола века", а у циљу да се лакше "препознамо" на свечаном скупу!

О наредним корацима бићете благовремено обавештени, зато су важни ваши мејлови. Најважнији корак ће бити уплата износа који треба да покрије штампање индекса и свечани ручак. То ћемо моћи да одредимо тек када будемо имали приближан коначан број присутних на свечаном ручку (зато је потребно да се што пре пријавите). Наравно, неко ће желети само златни индекс, због немогућности да присуствује свечаном скупу, и у том случају мора навести у коментару ко ће преузети индекс.

Срдачан поздрав и добро здравље желе вам чланови Иницијалног организационог одбора, поређани по азбучном реду

Јован Елазар, НО, 244/66, elazar@etf.rs
Мирјана Јарић, ТО, 155/66, mirjana.jaric@gmail.com
Слободан Јовичић, ТО, 142/66, jovicic@etf.rs
Милан Савић, ЕО, 106/66, savic_ms@etf.rs
Слободан Ћук, ЕО, 33/66, cuk@teslaco.com