Navigacija

EEN Horizon 2020 Sajam projekata i ideja 2015

Poštovane kolege,

Univerzitet u Beogradu, Evropska mreža preduzetništva i njena Sektorska grupa za mikro i nanothenologije Vas pozivaju na info-dan i Horizon 2020 Sajam ideja i projekat sa posebnim naglaskom na nanomaterijale i nove tehnologije. Evropska mreža preduzetništva, kao najveća evropska mreža za poslovnu podršku, nudi raznoliku pomoć za uključivanje u poslovne i razvojne tokove Evropske unije - istraživačima, naučnim institucijama, malim i srednjim preduzećima u Srbiji. Sektorska grupa za mikro nanotehnologije okuplja tehnološke brokere Evropske mreže preduzetništva, specijalizovane za podršku aktinosti u oblasti novih tehnologija. Fokus događaja su dva važna aspekta bitna za dobijanje projekata:

  • (1) Poslednje informacije o narednim pozivima za projekte;
  • (2) Potragu za partnerima, pošto je dobar konzorcijum ključan za dobijanje projekta.

Info-skup će da uključi očekivane teme u oblasti nanotehnologije, materijala, i proizvodnje. U skladu sa tendencijama poziva Horizon 2020 poziva, naglasak će biti na razvoju i inovaciji, mada će biti govora i o istraživanjima. Za one koji se prvi put prijavljuju daćemo informacije o ciljevima, uslovima, i strukturi poziva, kao i detalje o instrumentima finansiranja i medodu prijave. Naglasak skupa biće na povezivanju sa perspektivnim partnerima. Zato smo predvideli, izložbu postera sa vašim projektima-idejama i kratke prezentacije (10 min). Na skupu biće prisutni članovi Sektorske grupe za Mikro i Nanotehnologije i njihovi klijenti, sa kojima možete da razmenite vaše ideje i prezentujete potrebe za partnerima.

Jezik skupa je engleski. Skup je namenjen zainteresovanim iz industrije (posebno malih i srednjih preduzeća sa jakim potencijalom - potrebom za razvoj tehnologija), univerziteta i naučnih instituta. Skup nudi šansu da se susretnete lično sa potencijalnim partnerima i tehnološkim brokerima, i uspostavite nove kontakte u oblasti istraživanja, transfera tehnologije i biznisa.

Učesnici treba da se registruju do 15. septembra 2015., na jmilenkovic@mas.bg.ac.rs, poželjno je poslati kratak apstrakt ideje za projekt. Pošto je broj prezentacija ograničen prioritet će biti prema redu kojim su pristigle. Skup se održava 29. septembra 2015. na petom spratu Mašinskog fakulteta Univerzitata u Beogradu (Ul. Kraljice Marije 16) od 9:00-17:15.

Srdačan pozdrav,

Prof. dr Aleksandar Sedmak

Evropska mreža preduzetništva Srbija
Univerzitet u Beogradu
www.een.rs
e-mail: jmilenkovic@mas.bg.ac.rs