Навигација

EEN Horizon 2020 Сајам пројеката и идеја 2015

Поштоване колеге,

Универзитет у Београду, Европска мрежа предузетништва и њена Секторска група за микро и нанотхенологије Вас позивају на инфо-дан и Horizon 2020 Сајам идеја и пројекат са посебним нагласком на наноматеријале и нове технологије. Европска мрежа предузетништва, као највећа европска мрежа за пословну подршку, нуди разнолику помоћ за укључивање у пословне и развојне токове Европске уније - истраживачима, научним институцијама, малим и средњим предузећима у Србији. Секторска група за микро нанотехнологије окупља технолошке брокере Европске мреже предузетништва, специјализоване за подршку актиности у области нових технологија. Фокус догађаја су два важна аспекта битна за добијање пројеката:

  • (1) Пoследње информације о наредним позивима за пројекте;
  • (2) Потрагу за партнерима, пошто је добар конзорцијум кључан за добијање пројекта.

Инфо-скуп ће да укључи очекиване теме у области нанотехнологије, материјала, и производње. У складу са тенденцијама позива Horizon 2020 позива, нагласак ће бити на развоју и иновацији, мада ће бити говора и о истраживањима. За оне који се први пут пријављују даћемо информације о циљевима, условима, и структури позива, као и детаље о инструментима финансирања и медоду пријаве. Нагласак скупа биће на повезивању са перспективним партнерима. Зато смо предвидели, изложбу постера са вашим пројектима-идејама и кратке презентације (10 мин). На скупу биће присутни чланови Секторске групе за Микро и Нанотехнологије и њихови клијенти, са којима можете да размените ваше идеје и презентујете потребе за партнерима.

Језик скупа је енглески. Скуп је намењен заинтересованим из индустрије (посебно малих и средњих предузећа са јаким потенцијалом - потребом за развој технологија), универзитета и научних института. Скуп нуди шансу да се сусретнете лично са потенцијалним партнерима и технолошким брокерима, и успоставите нове контакте у области истраживанја, трансфера технологије и бизниса.

Учесници треба да се региструју до 15. септембра 2015., на jmilenkovic@mas.bg.ac.rs, пожељно је послати кратак апстракт идеје за пројект. Пошто је број презентација ограничен приоритет ће бити према реду којим су пристигле. Скуп се одржава 29. септембра 2015. на петом спрату Машинског факултета Универзитата у Београду (Ул. Краљице Марије 16) од 9:00-17:15.

Срдачан поздрав,

Проф. др Александар Седмак

Европска мрежа предузетништва Србија
Универзитет у Београду
www.een.rs
e-mail: jmilenkovic@mas.bg.ac.rs