Navigacija

Promocija upisa 100 brucoša na Odseku za softversko inženjerstvo

subota, 6. jun 2015. u 11:00 Svečana sala Zgrade tehničkih fakulteta, Beograd

Ove godine Elektrotehnički fakultet upisuje dvanaestu generaciju na svoj najmlađi studijski program, Softversko inženjerstvo (SI). Odsek za SI je osnovan 2004. godine, a 2007. godine je akreditovan kao poseban studijski program. 2004. godine je upisano 42 studenta, a od školske 2013/2014. godine upisna kvota je proširena na 100 studenata, zbog rastuće potražnje ove vrste kadrova u zemlji i inostranstvu. Prošle godine imali smo 18 brucoša sa 100 poena na prijemnom ispitu, a među prijavljenima je bilo 12 nosilaca nagrada na republičkim takmičenjima iz matematike, informatike i fizike, što svedoči o kvalitetu budućih studenata.

Na promociji će se kandidatima za upis na Softversko inženjerstvo obratiti profesori i asistenti fakulteta, koji predaju na ovom studijskom programu, predstavnici kompanija koji stipendiraju studente, bivši studenti koji rade u uspešnim velikim kompanijama u Srbiji i u svetu, ali i sadašnji studenti.

Nakon formalnog dela, svi posetioci moći će da postave pitanje i da vide praktične projekte koji su radili naši studenti, u okviru demo-kornera.

Elektrotehnički fakultet u Beogradu već četiri decenije posvećuje posebnu pažnju obrazovanju iz oblasti računarstva, a programi studija iz ove oblasti svojom kompletnošću i kvalitetom doprineli su da se naša diploma visoko vrednuje u domaćim, ali i u velikim svetskim kompanijama. Studijski program je usklađen sa preporukama najpoznatijih profesionalnih organizacija *IEEE**Computer Society* i *ACM* (*Association for Computing Machinery).*

Studenti rade u malim grupama do 50 studenata na predavanjima i auditornim vežbama, i do 30 studenata na laboratorijskim vežbama, koristeći savremeno opremljene učionice i laboratorije, a njihov kontinuirani rad se uz maksimalnu posvećenost nastavnog kadra, vrednuje tokom cele godine, kroz domaće zadatke, projekte i kolokvijume. Za najbolje studente organizuju se specijalne grupe i dodatna nastava, a za studente koji imaju takmičarski duh iz srednje škole, organizuju se pripreme za takmičenja.

Garanciju za visok profesionalni nivo ovih studija predstavlja dugogodišnji rad nastavnika Katedre za računarsku tehniku i informatiku u nastavi i nauci, kao i pozitivna iskustva sa dosadašnjim generacijama studenta.

Bivši studenti danas rade u kompanijama Microsoft, Google, Amazon, Facebook, NVidia, Volvo, Nordeus, i mnogim drugim, ili su se odlučili za nastavak studija na najjačim univerzitetima u svetu. Više informacija o događaju i studijskom programu Softversko inženjerstvo možete naći na: http://si.etf.rs, na Facebook stranici i YouTube kanalu Odseka za softversko inženjerstvo.

Kontakt za medije:
Dražen Drašković, PR studijskog programa Softversko inženjerstvo,
drazen.draskovic@etf.rs