Навигација

Промоција уписа 100 бруцоша на Одсеку за софтверско инжењерство

субота, 6. јун 2015. у 11:00 Свечана сала Зграде техничких факултета, Београд

Ове године Електротехнички факултет уписује дванаесту генерацију на свој најмлађи студијски програм, Софтверско инжењерство (СИ). Одсек за СИ је основан 2004. године, а 2007. године је акредитован као посебан студијски програм. 2004. године је уписано 42 студента, а од школске 2013/2014. године уписна квота је проширена на 100 студената, због растуће потражње ове врсте кадрова у земљи и иностранству. Прошле године имали смо 18 бруцоша са 100 поена на пријемном испиту, а међу пријављенима је било 12 носилаца награда на републичким такмичењима из математике, информатике и физике, што сведочи о квалитету будућих студената.

На промоцији ће се кандидатима за упис на Софтверско инжењерство обратити професори и асистенти факултета, који предају на овом студијском програму, представници компанија који стипендирају студенте, бивши студенти који раде у успешним великим компанијама у Србији и у свету, али и садашњи студенти.

Након формалног дела, сви посетиоци моћи ће да поставе питање и да виде практичне пројекте који су радили наши студенти, у оквиру демо-корнера.

Електротехнички факултет у Београду већ четири деценије посвећује посебну пажњу образовању из области рачунарства, а програми студија из ове области својом комплетношћу и квалитетом допринели су да се наша диплома високо вреднује у домаћим, али и у великим светским компанијама. Студијски програм је усклађен са препорукама најпознатијих професионалних организација *IEEE**Computer Society* и *ACM* (*Association for Computing Machinery).*

Студенти раде у малим групама до 50 студената на предавањима и аудиторним вежбама, и до 30 студената на лабораторијским вежбама, користећи савремено опремљене учионице и лабораторије, а њихов континуирани рад се уз максималну посвећеност наставног кадра, вреднује током целе године, кроз домаће задатке, пројекте и колоквијуме. За најбоље студенте организују се специјалне групе и додатна настава, а за студенте који имају такмичарски дух из средње школе, организују се припреме за такмичења.

Гаранцију за висок професионални ниво ових студија представља дугогодишњи рад наставника Катедре за рачунарску технику и информатику у настави и науци, као и позитивна искуства са досадашњим генерацијама студента.

Бивши студенти данас раде у компанијама Microsoft, Google, Amazon, Facebook, NVidia, Volvo, Nordeus, и многим другим, или су се одлучили за наставак студија на најјачим универзитетима у свету. Више информација о догађају и студијском програму Софтверско инжењерство можете наћи на: http://si.etf.rs, на Facebook страници и YouTube каналу Одсека за софтверско инжењерство.

Контакт за медије:
Дражен Драшковић, PR студијског програма Софтверско инжењерство,
drazen.draskovic@etf.rs