Navigacija

INFO DAN - SEMINAR

Tehnološki transfer i zaštita intelektualne svojine
16. Decembar 2013.godine od 15:00 do 17:30 časova,
Lokacija: Mašinski fakultet, Kraljice Marije 16, 11000 Beograd, Sala 514, V sprat

Poštovani,

Zadovoljstvo nam je da Vas pozovemo da budete polaznik seminara Tehnološki transfer i zaštita intelektualne svojine.

U cilju jačanja konkurentnosti i inovativnosti malih i srednjih preduzeća tim vodećih domaćih i inostranih eksperata pružice Vam neophodne informacije o najvažnijim elementima zaštite intelektualne svojine i patentnog prava u Srbiji, Evropi i svetu.

Ukoliko želite da pokrenete svoj EU projekat ili ste već započeli rad na projektu pomoći ćemo Vam da ga usavršite u segmentu zaštite intelektualne svojine, a u skladu sa kriterijumima i zahtevima za najviše ocene donatora kroz praktičan rad na Vašim projektnim inicijativama.

Program seminara

  • 15:00 – 15:10 Prof. Dr. Aleksandar Sedmak – Pozdravna reč
  • 15:10 – 16:00 Prof. Dr Miroslav Trifunović - Zaštitite svoje ideje (Osnove zaštite intelektualne svojine u oblasti tehničkih, tehnoloških i medicinskih nauka)
  • 16:00 – 16:10 Pauza za kafu
  • 16:10 – 17:00 Prof. Dr Miroslav Trifunović – Primeri patentnih aplikacija (2 - 3 primera konkretnih patentnih aplikacija uz diskusiju i komentare sa učesnicima)
  • 17:00 – 17:30 Pitanja i odgovori

Prof. Dr Aleksandar Sedmak je Direktor Inovacionog Centra Mašinskog fakulteta i redovni profesor Mašinskog fakulteta Univerziteta u Beogradu i koordinator tima Univerziteta u Beogradu, partnera na projektu Evropske mreže preduzetništva.

Prof. Dr Miroslav Trifunović je medjunarodni stručnjak za Tehnološki transfer Intelektualne svojine, direktor holandske firme IP Expert International, saradnik Inovacionog Centra Mašinskog fakulterta, predavač predmeta Tehnološki transfer i intelektualna svojina na Mašinskom fakultetu u Beogradu i redovni profesor na Univerzitetu Singidunum u Beogradu.

Za registraciju možete poslati Vaše podatke, ime, prezime, broj telefona i naziv organizacije/institucije na: jmilenkovic@mas.bg.ac.rs. Za sve dodatne informacije kontaktirajte Jasminu Milenković na tel: +381 (11) 3302 - 499.

Radujemo se Vašem pozivu i mogućnosti da Vam pomognemo da dobre ideje pretvorite u realnost.