Навигација

ИНФО ДАН - СЕМИНАР

Технолошки трансфер и заштита интелектуалне својине
16. Децембар 2013.године од 15:00 до 17:30 часова,
Локација: Машински факултет, Краљице Марије 16, 11000 Београд, Сала 514, V спрат

Поштовани,

Задовољство нам је да Вас позовемо да будете полазник семинара Технолошки трансфер и заштита интелектуалне својине.

У циљу јачања конкурентности и иновативности малих и средњих предузећа тим водећих домаћих и иностраних експерата пружице Вам неопходне информације о најважнијим елементима заштите интелектуалне својине и патентног права у Србији, Европи и свету.

Уколико желите да покренете свој ЕУ пројекат или сте већ започели рад на пројекту помоћи ћемо Вам да га усавршите у сегменту заштите интелектуалне својине, а у складу са критеријумима и захтевима за највише оцене донатора кроз практичан рад на Вашим пројектним иницијативама.

Програм семинара

  • 15:00 – 15:10 Проф. Др. Александар Седмак – Поздравна реч
  • 15:10 – 16:00 Проф. Др Мирослав Трифуновић - Заштитите своје идеје (Основе заштите интелектуалне својине у области техничких, технолошких и медицинских наука)
  • 16:00 – 16:10 Пауза за кафу
  • 16:10 – 17:00 Проф. Др Мирослав Трифуновић – Примери патентних апликација (2 - 3 примера конкретних патентних апликација уз дискусију и коментаре са учесницима)
  • 17:00 – 17:30 Питања и одговори

Проф. Др Александар Седмак је Директор Иновационог Центра Машинског факултета и редовни професор Машинског факултета Универзитета у Београду и координатор тима Универзитета у Београду, партнера на пројекту Европске мреже предузетништва.

Проф. Др Мирослав Трифуновић је медјународни стручњак за Технолошки трансфер Интелектуалне својине, директор холандске фирме IP Expert International, сарадник Иновационог Центра Машинског факултерта, предавач предмета Технолошки трансфер и интелектуална својина на Машинском факултету у Београду и редовни професор на Универзитету Сингидунум у Београду.

За регистрацију можете послати Ваше податке, име, презиме, број телефона и назив организације/институције на: jmilenkovic@mas.bg.ac.rs. За све додатне информације контактирајте Јасмину Миленковић на тел: +381 (11) 3302 - 499.

Радујемо се Вашем позиву и могућности да Вам помогнемо да добре идеје претворите у реалност.