Navigacija

Internacionalnim iskustvom do inovativnijih preduzetnika

Najveća organizacija koja studentima pruža mogućnosti odlazaka na stučne plaćene prakse u inostranstvu AIESEC i EESTEC studentska organizacija koja je među studentima IT-a prepoznata kao najbolja zvanićno su ove godine postale partneri i sve to u cilju da utiču na razvoj studenata IT-a pružajući im što kvalitetnije prakse, kao i pripreme i edukacije za iste.

U tom cilju održaće se prvi zajednički događaj pod nazivom Internacionalno Iskustvo - Tvoja Prilika! 8. jula u 19h u Sali 70 na Elektrotehničkom fakultetu gde će specijalni gost biti Ivan Bjelajac iz Prelovac Media, koji je poslovao sa inostranim klijentima i koji će podeliti svoje iskustvo i pričati o pokretanju sopstvenog biznisa, preduzetništvu i značaju inostranih kontakata za rad u IT sektoru. Ivan je poslovao u velikom broju firmi  kao što su „Netplus“, „Comtrade“ i „Adriatek“ gde je stekao iskustvo u internacionalnom radu sa inostranim kompanijama što mu je omogućilo da u Srbiji uvodi novitete i osnuje svoju firmu a zatim i postane jedan od najuspešnijih mladih preduzetnika u Srbiji.

AIESEC i EESTEC ovog leta promovišu Global IT program koji studentima IT-a pruža mogućnost odlaska na plaćenu stručnu praksu kao što je rad za nemački Psyma Research & Consulting GmbH uz mesečnu platu od US $800 i Duhan GmbH uz mesečna primanja od US $950 ili norveški Mosoft AS za mesečnu platu od US $3500. Neki od uslova jesu odlično poznavanje Engleskog jezika i rada na računaru, rad sa Windows OS, iOS, C, C#, C++, PHP. Više reči o tome će biti na događaju na kome vas očekujemo sledećeg ponedeljka.

Za one koji ne ispunjavaju neke od uslova, u saradnji sa EESTEC-om osnovali smo projekat pod nazivom „DoIT“ koji će početi od septembra i koji će kroz niz edukacija omogućiti studentima da dopune svoja znanja i pripreme se za odlazak na stručnu plaćenu praksu.

Sada kada je ispitni rok završen iskoristi svoje vreme na najbolji način i prijavi se za stručnu plaćenu praksu na:

https://podio.com/webforms/4748271/371613

Više informacija na:

http://www.aiesec.org.rs/beograd-ekonomski-fakultet/

AIESEC je globalna mreža studenata koja razvija liderski potencijal mladih kroz ostvarivanje pozitivnog uticaja na društvo. Prisustvom u 117 zemalja, AIESEC predstavlja najveću organizaciju vođenu od strane studenata i svojim programima internacionalnih praksi i organizovanjem humanitarnih, edukativnih i ekoloških projekata pruža mladima jedinstvenu mogućnost za lični i profesionalni razvoj.

EESTEC – Udruženje studenata elektrotehnike Evrope predstavlja apolitičnu, nevladinu i neprofitnu organizaciju koja okuplja studente elektrotehnike i računarstva koja za cilj ima širenje, razvoj i razmenu ideja kao i saradnju studenata sa kompanijama i univerzitetima u Evropi.