Навигација

Интернационалним искуством до иновативнијих предузетника

Највећа организација која студентима пружа могућности одлазака на стучне плаћене праксе у иностранству AIESEC и EESTEC студентска организација која је међу студентима IT-а препозната као најбоља званићно су ове године постале партнери и све то у циљу да утичу на развој студената IT-а пружајући им што квалитетније праксе, као и припреме и едукације за исте.

У том циљу одржаће се први заједнички догађај под називом Интернационално Искуство - Твоја Прилика! 8. јула у 19h у Сали 70 на Електротехничком факултету где ће специјални гост бити Иван Бјелајац из Преловац Медиа, који је пословао са иностраним клијентима и који ће поделити своје искуство и причати о покретању сопственог бизниса, предузетништву и значају иностраних контаката за рад у IT сектору. Иван је пословао у великом броју фирми  као што су „Netplus“, „Comtrade“ и „Adriatek“ где је стекао искуство у интернационалном раду са иностраним компанијама што му је омогућило да у Србији уводи новитете и оснује своју фирму а затим и постане један од најуспешнијих младих предузетника у Србији.

AIESEC и EESTEC овог лета промовишу Global IT програм који студентима IT-а пружа могућност одласка на плаћену стручну праксу као што је рад за немачки Psyma Research & Consulting GmbH уз месечну плату од US $800 и Duhan GmbH уз месечна примања од US $950 или норвешки Mosoft AS за месечну плату од US $3500. Неки од услова јесу одлично познавање Енглеског језика и рада на рачунару, рад са Windows OS, iOS, C, C#, C++, PHP. Више речи о томе ће бити на догађају на коме вас очекујемо следећег понедељка.

За оне који не испуњавају неке од услова, у сарадњи са EESTEC-ом основали смо пројекат под називом „DoIT“ који ће почети од септембра и који ће кроз низ едукација омогућити студентима да допуне своја знања и припреме се за одлазак на стручну плаћену праксу.

Сада када је испитни рок завршен искористи своје време на најбољи начин и пријави се за стручну плаћену праксу на:

https://podio.com/webforms/4748271/371613

Више информација на:

http://www.aiesec.org.rs/beograd-ekonomski-fakultet/

AIESEC је глобална мрежа студената која развија лидерски потенцијал младих кроз остваривање позитивног утицаја на друштво. Присуством у 117 земаља, AIESEC представља највећу организацију вођену од стране студената и својим програмима интернационалних пракси и организовањем хуманитарних, едукативних и еколошких пројеката пружа младима јединствену могућност за лични и професионални развој.

EESTEC – Удружење студената електротехнике Европе представља аполитичну, невладину и непрофитну организацију која окупља студенте електротехнике и рачунарства која за циљ има ширење, развој и размену идеја као и сарадњу студената са компанијама и универзитетима у Европи.