Navigacija

11 stipendija za kandidate zainteresovane za upis na studijski program Softversko inženjerstvo

Obaveštavaju se kandidati koji žele da se upišu na studijski program Softversko inženjerstvo, a nalaze se na rang listi ispod crte za budžet, da su kompanije sa kojima sarađujemo obezbedile 11 stipendija za jednogodišnje školarine, koje će biti dodeljene kandidatima koji se upisuju prvi put u prvu godinu studija u školskoj 2013/14. Pet punih stipendija za godišnju školarinu obezbedila je kompanija "Nordeus", a po jednu punu stipendiju kompanije "PS Tech", "ATOS", "Iritel" i "Adacta Holding". Dve stipendije u iznosu od po 150.000 dinara dodeljuje "Microsoft Development Center Serbia".

Kandidati koji se nalaze 11 mesta ispod trenutne budžetske crte moći će da prihvate stipendiranje i  upišu se bez plaćanja školarine tokom prvog dana upisa, 8.07.2013. Ukoliko na ovaj način ne budu podeljene sve stipendije, prozivka za stipendije obaviće se zajedno sa prozivkom za budžetska mesta u utorak, 9.07.2013 u 13 časova. Prvih 9 kandidata koji prihvate stipendije na osnovu redosleda na rang listi biće potpuno oslobođeni plaćanja školarine za prvu godinu studija, a još dva kandidata dobiće stipendije od po 150.000 dinara, pa će platiti samo poslednju ratu godišnje školarine u iznosu od 54.000 dinara.
Zahvaljujemo se kompanijama donatorima.

Takođe obaveštavamo kandidate, kao i sadašnje studente,  da je u toku akcija prikupljanja stipendija za prvu i više godine studija na Softverskom inženjerstvu i Računarskoj tehnici i informatici. Podstaknuta idejom da se poveća broj studenata informatičkih usmerenja u Srbiji, kompanija "Nordeus" ponudiće takođe devet novčanih stipendija za po tri budžetska studenta prve godine i druge godine Softverskog inženjerstva, kao i za tri budžetska studenta druge godine modula za Računarsku tehniku i informatiku na studijskom programu Elektrotehnika i računarstvo. Ovi kandidati biće selektovani prema kriterijumima koje će odrediti kompanija "Nordeus". Dve stipendije za školarinu u iznosu od po 150.000 dinara dodeliće i "Microsoft Development Center Serbia" za studente druge godine odseka za Softversko inženjerstvo.