Навигација

11 стипендија за кандидате заинтересоване за упис на студијски програм Софтверско инжењерство

Обавештавају се кандидати који желе да се упишу на студијски програм Софтверско инжењерство, а налазе се на ранг листи испод црте за буџет, да су компаније са којима сарађујемо обезбедиле 11 стипендија за једногодишње школарине, које ће бити додељене кандидатима који се уписују први пут у прву годину студија у школској 2013/14. Пет пуних стипендија за годишњу школарину обезбедила је компанија "Nordeus", а по једну пуну стипендију компаније "PS Tech", "ATOS", "Iritel" и "Adacta Holding". Две стипендије у износу од по 150.000 динара додељује "Microsoft Development Center Serbia".

Кандидати који се налазе 11 места испод тренутне буџетске црте моћи ће да прихвате стипендирање и  упишу се без плаћања школарине током првог дана уписа, 8.07.2013. Уколико на овај начин не буду подељене све стипендије, прозивка за стипендије обавиће се заједно са прозивком за буџетска места у уторак, 9.07.2013 у 13 часова. Првих 9 кандидата који прихвате стипендије на основу редоследа на ранг листи биће потпуно ослобођени плаћања школарине за прву годину студија, а још два кандидата добиће стипендије од по 150.000 динара, па ће платити само последњу рату годишње школарине у износу од 54.000 динара.
Захваљујемо се компанијама донаторима.

Такође обавештавамо кандидате, као и садашње студенте,  да је у току акција прикупљања стипендија за прву и више године студија на Софтверском инжењерству и Рачунарској техници и информатици. Подстакнута идејом да се повећа број студената информатичких усмерења у Србији, компанија "Nordeus" понудиће такође девет новчаних стипендија за по три буџетска студента прве године и друге године Софтверског инжењерства, као и за три буџетска студента друге године модула за Рачунарску технику и информатику на студијском програму Електротехника и рачунарство. Ови кандидати биће селектовани према критеријумима које ће одредити компанија "Nordeus". Две стипендије за школарину у износу од по 150.000 динара доделиће и "Microsoft Development Center Serbia" за студенте друге године одсека за Софтверско инжењерство.