Navigacija

Code sprint

Fondacije za nove komunikacije Dokukino (http://www.dokukino.org) organizuju 31. maja u Beogradu interesantan code sprint za razvoj veb aplikacija za projekte koji na inovativan način rešavaju probleme korupcije.

Reč je o takmičenju u okviru community boost_r portala(http://communityboostr.org/prijave-za-code-sprint) gde su sakupljane najbolje ideje za veb ili mobilne aplikacije za društvene projekte u Bosni i Hercegovini i Srbiji. Sada se traže zainteresovani i motivisani developeri koji bi realizovali ove aplikacije, pomoću kojih će se građani uključiti u proces donošenja odluka.

Tokom 48 sati code sprint-a (31.5-1.6) biće razvijeni sajtovi i/ili aplikacije i pripremljeni za lansiranje krajem juna. Na završnom događaju, od ukupno 7 projekata koje ćemo razvijati na hakatonu biće izabrano najboljih 3 koji
će dobiti finansijski grant i tehničku i infrastrukturnu podršku za što uspešnije startovanje projekta.

Vi možete da odvojite nekoliko sati za sastanke sa organizatorima i partnerima i date svoje predloge i sugestije kako se projektne ideje mogu pretočiti u veb aplikaciju, a potom i da učestvujete u 2-dnevnom code sprint-u koji se dešava 31. maja i 1. juna u Beogradu. Pre code sprint-a biće organizovana dva 2-časovna pripremna sastanka u drugoj i trećoj nedelji maja.

Zašto biste učestvovali?

Code sprint je odlična prilika da u inspirativnom i napetom okruženju na brzinu razvijete nešto izazovno, društveno korisno i zanimljivo, sa novom ekipom i da se takmičite.

Povezaćemo vas sa globalnim partnerima, za vaš rad će čuti najveći stručnjaci u IT sektoru i napravićemo mrežu koju će činiti developeri, donatori, predstavnici civilnog sektora i državnih organa koja će biti svima na raspolaganju.

Ukoliko ste zainteresovani i želite dodatne informacije kontakt osoba za to je:

Strahinja MAVRENSKI,
programme officer | mavrenski@dokukino.org | +381606840608

Prvi sastanak će se održati: 15.05.2013 godine u Ustanovi kulture Stari Grad Parobrod sa početkom u 18:00 časova.

Prijavite se tako što ćete popuniti kratak formular na linku
(http://communityboostr.org/bcs/prijave-za-code-sprint).