Навигација

Code sprint

Фондације за нове комуникације Dokukino (http://www.dokukino.org) организују 31. маја у Београду интересантан code sprint за развој веб апликација за пројекте који на иновативан начин решавају проблеме корупције.

Реч је о такмичењу у оквиру community boost_r portala(http://communityboostr.org/prijave-za-code-sprint) где су сакупљане најбоље идеје за веб или мобилне апликације за друштвене пројекте у Босни и Херцеговини и Србији. Сада се траже заинтересовани и мотивисани девелопери који би реализовали ове апликације, помоћу којих ће се грађани укључити у процес доношења одлука.

Током 48 сати code sprint-a (31.5-1.6) биће развијени сајтови и/или апликације и припремљени за лансирање крајем јуна. На завршном догађају, од укупно 7 пројеката које ћемо развијати на хакатону биће изабрано најбољих 3 који
ће добити финансијски грант и техничку и инфраструктурну подршку за што успешније стартовање пројекта.

Ви можете да одвојите неколико сати за састанке са организаторима и партнерима и дате своје предлоге и сугестије како се пројектне идеје могу преточити у веб апликацију, а потом и да учествујете у 2-дневном code sprint-у који се дешава 31. маја и 1. јуна у Београду. Пре code sprint-а биће организована два 2-часовна припремна састанка у другој и трећој недељи маја.

Зашто бисте учествовали?

Code sprint је одлична прилика да у инспиративном и напетом окружењу на брзину развијете нешто изазовно, друштвено корисно и занимљиво, са новом екипом и да се такмичите.

Повезаћемо вас са глобалним партнерима, за ваш рад ће чути највећи стручњаци у ИТ сектору и направићемо мрежу коју ће чинити девелопери, донатори, представници цивилног сектора и државних органа која ће бити свима на располагању.

Уколико сте заинтересовани и желите додатне информације контакт особа за то је:

Strahinja MAVRENSKI,
programme officer | mavrenski@dokukino.org | +381606840608

Први састанак ће се одржати: 15.05.2013 године у Установи културе Стари Град Пароброд са почетком у 18:00 часова.

Пријавите се тако што ћете попунити кратак формулар на линку
(http://communityboostr.org/bcs/prijave-za-code-sprint).