Navigacija

EBEC Beograd - Beogradski Dani Inženjera

”Upoznaj budućnost, probudi kreativnost, budi uspešan!”

Ove godine, od 7. do 11. marta na Mašinskom i Tehnološko-metalurškom fakultetu, šesti put za redom održaće se EBEC Beograd - Beogradski Dani Inženjera, u organizaciji lokalne BEST grupe Beograd. Osim što je mladim inženjerima omogućena prilika da pokažu svoje znanje i veštine u okviru takmičarskog dela, po prvi put organizovan je i edukativni program kako bi se mladima pružilo dodatno obrazovanje na polju neformalnih veština i aktuelnih inženjerskih tema.

Ovo takmičenje je odlična prilika za studente tehničko-tehnoloških i prirodno-matematičkih fakulteta, da kroz timski rad primene teorijsko znanje na rešavanje konkretnog problema, i to u dve kategorije – timski dizajn i studija slučaja.

  • TIMSKI DIZAJN predstavlja jedno od najpopularnijih i najkreativnijih studentskih takmičenja i podrazumeva rešavanje nekog inženjerskog problema konstruisanjem fizičke sprave koja vrši zadatu funkciju (dizalica, katapult, letelica...).
  • STUDIJA SLUČAJA omogućava studentima da kroz rešavanje i prezentovanje rešenja određenog tehničko-menadžerskog problema, testiraju svoje znanje, iskustvo, veštine, originalnost i inovativnost.

Najbolje ekipe se kvalifikuju za učešće na Regionalnom inženjerskom takmičenju – EBEC Balkan (Balkan Regional Engineering Competition) koje će se održati u Sofiji, odakle se pobednici šalju na Evropsko inženjersko takmičenje (EBEC – European BEST Engineering Competition) u Varšavi.

Edukativni karakter Dana Inženjera odvijaće se kroz sledeće celine:

“Upoznaj budućnost”  – Predstavljanje kompanija - Studenti će putem prezenatcija predstavnika kompanija i razgovora sa njima čuti koje su to inovacije i programi koje nude studentima za usavršavanje. Pored toga biće organizovana predavanja na aktuelne teme iz oblasti inženjerstva, koja će držati eminentni stručnjaci.

“Probudi kreativnost” - Sajam nauke - Profesori i studenti sa Univerziteta u Beogradu će prezentovati svoje naučne radove i održati predavanja iz svojih oblasti, kako bi se promovisala inžinjerska dostignuća talentovanih studenata.

“Budi uspešan” - BEST Beograd ima za cilj da kroz radionice i treninge poduči studente kako da rade u
timovima, unaprede svoje prezentacione veštine, pisanje motivacionih pisama, projekata, ličnih
biografija itd. Dakle, želimo da pripremimo studente za buduće radno okruženje, a poslodavcima da obezbedimo kvalitenije buduće zaposlene.

Organizovanjem inženjerskih takmičenja, BEST Beograd teži ostvarenju jednog od osnovnih ciljeva svog delovanja – obogaćivanju procesa obrazovanja mladih inženjera i promociji društveno relevantnih načina za razvijanje njihovih potencijala.

Događaj će biti otvoren za sve zainteresovane posetioce koji će moći da uživaju u interesantnim ogledima i da prate prezentovanje takmičara, kao i izložbu naučnih radova, a ulaz je besplatan.

Za više informacija o takmičenju i načinu prijavljivanja posetite sajt  www.best.rs/ebec-beograd/ .