Навигација

EBEC Beograd - Београдски Дани Инжењера

”Упознај будућност, пробуди креативност, буди успешан!”

Ове године, од 7. до 11. марта на Машинском и Технолошко-металуршком факултету, шести пут за редом одржаће се EBEC Београд - Београдски Дани Инжењера, у организацији локалне БЕСТ групе Београд. Осим што је младим инжењерима омогућена прилика да покажу своје знање и вештине у оквиру такмичарског дела, по први пут организован је и едукативни програм како би се младима пружило додатно образовање на пољу неформалних вештина и актуелних инжењерских тема.

Ово такмичење је одлична прилика за студенте техничко-технолошких и природно-математичких факултета, да кроз тимски рад примене теоријско знање на решавање конкретног проблема, и то у две категорије – тимски дизајн и студија случаја.

  • ТИМСКИ ДИЗАЈН представља једно од најпопуларнијих и најкреативнијих студентских такмичења и подразумева решавање неког инжењерског проблема конструисањем физичке справе која врши задату функцију (дизалица, катапулт, летелица...).
  • СТУДИЈА СЛУЧАЈА омогућава студентима да кроз решавање и презентовање решења одређеног техничко-менаџерског проблема, тестирају своје знање, искуство, вештине, оригиналност и иновативност.

Најбоље екипе се квалификују за учешће на Регионалном инжењерском такмичењу – EBEC Balkan (Balkan Regional Engineering Competition) које ће се одржати у Софији, одакле се победници шаљу на Европско инжењерско такмичење (EBEC – European BEST Engineering Competition) у Варшави.

Едукативни карактер Дана Инжењера одвијаће се кроз следеће целине:

“Упознај будућност”  – Представљање компанија - Студенти ће путем презенатција представника компанија и разговора са њима чути које су то иновације и програми које нуде студентима за усавршавање. Поред тога биће организована предавања на актуелне теме из области инжењерства, која ће држати еминентни стручњаци.

“Пробуди креативност” - Сајам науке - Професори и студенти са Универзитета у Београду ће презентовати своје научне радове и одржати предавања из својих области, како би се промовисала инжињерска достигнућа талентованих студената.

“Буди успешан” - БЕСТ Београд има за циљ да кроз радионице и тренинге подучи студенте како да раде у
тимовима, унапреде своје презентационе вештине, писање мотивационих писама, пројеката, личних
биографија итд. Дакле, желимо да припремимо студенте за будуће радно окружење, а послодавцима да обезбедимо квалитеније будуће запослене.

Организовањем инжењерских такмичења, БЕСТ Београд тежи остварењу једног од основних циљева свог деловања – обогаћивању процеса образовања младих инжењера и промоцији друштвено релевантних начина за развијање њихових потенцијала.

Догађај ће бити отворен за све заинтересоване посетиоце који ће моћи да уживају у интересантним огледима и да прате презентовање такмичара, као и изложбу научних радова, а улаз је бесплатан.

За више информација о такмичењу и начину пријављивања посетите сајт  www.best.rs/ebec-beograd/ .