Navigacija

Dolaze Dani budućnosti

Na manifestaciji „Dani budućnosti: Robotika“, koja se održava od 24. septembra do 15. oktobra, posetioci će videti više od 25 robota iz raznih krajeva sveta.

Koliko smo daleko od budućnosti? Sa idejom da predstavi dosadašnji razvoj robotike, da pokaže njene trenutne rezultate, saznanja i dileme, ali pre svega da ukaže na budućnost koja dolazi, Centar za promociju nauke je u saradnji sa Elektrotehničkim fakultetom Univerziteta u Beogradu, organizovao prvi naučnopopularni festival u potpunosti posvećen robotima.

Pod nazivom „Dani budućnosti: Robotika“, ova manifestacija se u Beogradu održava od 24. septembra do 15. oktobra 2012. godine. Na centralnoj lokaciji, u Galeriji Robne kuće „Beograd“, u Knez Mihailovoj ulici 5, posetioci će moći da vide više od 25 vrsta robota iz raznih krajeva sveta.
U bogatom programu, koji obuhvata filmove, predavanja, tribine i brojne radionice, posebno se izdvaja trodnevno predstavljanje najnaprednijeg humanoida na svetu, ASIMOrobota iz Japana. Na manifestaciji gostuju i NAO i ECCEROBOT, kao i razni drugi roboti, od usisivača do industrijskih i vojnih. Uz robote, među gostima su i brojni robotičari iz celog sveta.

Festival „Dani budućnosti: Robotika“organizuje se uz podršku ugledne međunarodne organizacije – Instituta inženjera elektrike i elektronike (IEEE), kao i Akademije inženjerskih nauka Srbije (AINS).  Pored Elektrotehničkog fakulteta Univerziteta u Beogradu i Centra za promociju nauke, manifestaciji se pridružio niz naučnih institucija, društava, obrazovnih ustanova iz Republike Srbije, ali i veliki broj najuglednijih svetskih univerziteta.

Istražite više na: www.danibuducnosti.rs